НОВИНИ ПЛЮС

17.02.2012

Скандал із «тушками»

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що Генпрокуратура має внести подання про позбавлення депутатських повноважень і Ігоря Рибакова, і Романа Забзалюка. «Я звернувся до Генерального прокурора з пропозицією провести розслідування. Бо, якщо це підтвердиться (спроба підкупу Забзалюка Рибаковим), склад злочину буде в діях одного й іншого», — сказав Литвин в інтерв’ю радіо «Ера». Спікер не вважає вчинок Забзалюка «спецоперацією». «Це з’ясування відносин між людьми однієї політичної сили», — зауважив Литвин, додавши, що Рибаков обирався до ВР за списком БЮТ.

Позиція Ющенка

Віктор Ющенко вважає, що процес над Тимошенко «був політичним із першого ж дня». «Але газова угода, підписана Тимошенко, — це найбільша трагедія для розвитку країни. Я казав на суді: влада мала спрямувати всі зусилля на відміну московських домовленостей», — зазначив голова партії «Наша Україна» в інтерв’ю журналу Weekly.ua. Ющенко зауважив, що йому важко коментувати вирок Тимошенко, додавши, що суспільству не стало легше від такого вироку.

* * *

Голова «НУ» допускає, що балотуватиметься у Верховну Раду за спільним списком, який сформують опозиційні партії. «Я вирішив для себе, що йти по округу не можу, тому що це слабка позиція. Вона б свідчила про те, що я подбав про себе, знайшов округ, де пройду, і мене не цікавить, що буде з моєю політичною силою. Я для себе поставив питання по–іншому. Моя й інші політичні сили пройдуть процес консолідації й виступлять як єдина політична платформа», — повідомив Президент 2005—2010 років.

Черновецький на вибори не йде?

Мер Києва Леонід Черновецький не збирається знову балотуватися на посаду міського голови. «Я не йтиму на посаду мера Києва. Без пояснення причин. Просто не буду — і все! Що стосується Верховної Ради, то я думаю про це, але поки рішення не прийняв», — розповів Черновецький в інтерв’ю «Комсомольской правдє в Украінє». Черновецький також поскаржився, що мас–медіа причепили йому імідж «космонавта» й психічно неврівноваженого шляхом маніпуляцій.