РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.02.2012

500 млн. доларів

вимагає через суд від найбільших світових виробників пива індіанське плем’я Оглала з американського штату Південна Дакота за спричинення алкоголізму серед корінного населення.

18 млн. найбідніших європейців

за рішенням Європарламенту матимуть право на продовольчу допомогу загальним обсягом 500 млн. євро на рік до кінця 2013 року.

2,6 млн. дітей

у всьому світі померли минулоріч від голоду, ще 450 мільйонів не зможуть упродовж наступних 15 років нормально розвиватися через недоїдання, пише британська газета «Гардiан».

1,5 млн. євро

грантової допомоги виділить Європейський Союз на реалізацію енергоефективних програм у десяти містах нашої держави, інформує прес–служба Представництва ЄС в Україні.

616 тис. українців

станом на січень цього року мали статус безробітних, повідомляє Державна служба зайнятості.

200 тис. європейців

узяли участь у мітингах і демонстраціях проти ухвалення «антипiратських» законів, спрямованих на боротьбу з контрафактною продукцією і захист авторських прав, пише німецький журнал «Фокус».

8,2 тис. іммігрантів

зможе прийняти наша держава у цьому році, згідно з розпорядженням уряду «Про встановлення квоти імміграції на 2012 рік».

1250 осіб

внесло МВС до бази даних проблемних уболівальників у рамках роботи, спрямованої на забезпечення порядку під час проведення Євро–2012, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

74% європейців

вважають, що корупція була і залишається однією з головних проблем розвитку їхніх країн, свідчать результати опитування, проведеного компанією TNS Opinion & Social.

11–те місце

посіла наша держава серед країн, у яких прогнозують зростання кiлькостi вуличних протестів через економічну нестабільність. Найбільше невдоволені політикою влади мешканцi Ірландії, Франції та Бельгії, дослідив Київський міжнародний інститут соціології.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>