«Пішли ви!» — сказав голова

16.02.2012

Черкаська обласна організація Комітету виборців України вирішила зібрати дані про депутатський корпус Кам’янської районної ради. Натомість у відповідь на запит КВУ на електронну адресу прийшла програма «Будуємо нову Кам’янщину» на 2011—2015 роки, а потім — лист за підписом голови райради Юрія Тарана про те, що депутати не надали згоди на таку інформацію. Така «таємничість» здивувала. А третій лист, який одержали працівники КВУ зі скриньки райдержадміністрації, їх вразив до глибини душі, бо був він абсолютно хамського змісту: «В гробу ми вас бачили з вашими наїздами. Не давали вам списків депутатів і не дамо. Пішли ви! Голова РДА Архип’юк В. В.»

«Усвідомлюємо, що цей ганебний лист, попри підпис, є анонімним. Але ні на хвилину не сумніваємося, що його було надіслано особою, яка має доступ до офіційної поштової адреси райдержадміністрації», — каже голова Черкаської обласної організації Комітету виборців Максим Михлик. За його словами, обласна організація КВУ вже звернулася з офіційним листом до черкаського «губернатора» Сергія Тулуба — із проханням провести службове розслідування, «оскільки цей випадок може виявитися як окремим інцидентом, так і проявом системної проблеми — хаосу в електронному документообігу органів влади».

Голова Кам’янської РДА Віталій Архип’юк заявляє, що в усьому винні хакери. Це вони нібито зламали електронну скриньку райдержадміністрації, заблокувавши до неї доступ співробітникам РДА. Із того часу «з цієї адреси різним державним службам надходять погрози та повідомлення про звільнення, тому райадміністрація вимушена була змінити свою офіційну електронну адресу».

Людмила СТРИГУН