НОВИНИ ПЛЮС

15.02.2012

Відділ кадрів

Учора Президент призначив Андрія Клюєва секретарем Ради національної безпеки й оборони. Іншим указом Віктор Янукович звільнив iз РНБО Раїсу Богатирьову і перевів її на посаду віце–прем’єр–міністра — міністра охорони здоров’я (досі першим віце–прем’єром був «регіонал» Клюєв).

Богатирьова очолювала РНБО з 2007–го, з часів Ющенка, і через таке призначення втратила членство в Партії регіонів.

Справа Луценка

Представники Генпрокуратури хочуть, щоб Печерський райсуд призначив екс–міністру внутрішніх справ Юрію Луценку покарання у вигляді чотирьох з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, позбавленням I рангу держслужбовця і позбавленням права протягом трьох років обіймати організаційно–розпорядчі й господарчі посади. Про це сторона звинувачення заявила вчора в ході дебатів.

Луценко прогнозує, що вирок винесуть наступного тижня. Він заздалегідь назвав вердикт суду заангажованим.

Здоров’я Тимошенко

Учора в Качанівській колонії мало пройти обстеження Юлії Тимошенко лікарями з Канади та ФРН. Коли цей номер «УМ» готувався до друку, ситуація залишалась заплутаною. Так, Державна пенітенціарна служба повідомила про те, що лідерка БЮТ «зриває» медогляд: «Ув’язнена відмовилась від участі в обстеженні фахівцями МОЗ України та лікарями ДПтС. Такі заяви Тимошенко є прямим порушення вимог чинного законодавства України (зокрема, ст. 116 Кримінально–виконавчого кодексу, якою передбачено консультування, лікування або обстеження залученими лікарями хворого засудженого під наглядом медперсоналу виправного закладу) та розцінюється як небажання проходити засудженою Тимошенко медобстеження в рамка правового поля».

Натомість адвокат Сергій Власенко уточнив: «Зараз відбувається істерика, тому що Тимошенко не допустила українських лікарів, і тепер вони розповсюджують інформацію, що Тимошенко взагалі відмовилася від обстеження».