НОВИНИ ПЛЮС

14.02.2012

Продаж обленерго

50% акцій «Закарпаттяобленерго» за 140 млн. 700 тис. грн. продано компанії «Енергетична Україна ТВ». У конкурсі брали участь дві компанії (також «Луганське енергетичне об’єднання»). Стартова ціна становила 135 100 000 грн., крок торгів — 1 400 000 грн.

ТОВ «Енергетична Україна ТВ» входить до російської «Лужніковської групи», серед неформальних засновників якої — екс–віце–спікер Держдуми Росії Олександр Бабаков та бізнесмен Михайло Воєводін.

ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» належить бізнесмену Костянтину Григоришину.

* * *

Програвши торги за «Закарпаттяобленерго», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Григоришина виграло аукціон iз продажу 50–відсоткового пакету акцій «Вінницяобленерго», придбавши його за 176 200 000 грн. У конкурсі також брала участь компанія «ВС Енерджі інтернешнл Україна». Стартова ціна лоту становила 167 800 000 грн. Перед самим початком торгів стало відомо, що до конкурсу не допустили «Львівобленерго», підконтрольне Григорію та Ігореві Суркісам.

П’яний депутат розбив скло автомобіля ДАІ

У Львівській області депутат Пустомитівської райради розбив скло автомобіля ДАІ й поскандалив під час затримання водія автомобіля, в якому він їхав. Як повідомляє прес–служба управління ДАІ у Львівській області, інцидент стався в ніч із неділі на понеділок у селі Лисиничі. Інспектори ДАІ зупинили автомобіль ВАЗ–21099, який рухався підозріло. Під час розмови з водієм було чути різкий запах алкоголю. Водій погодився проїхати з «даішниками», проте також нетверезий пасажир вискочив на капот і почав бити кулаками по вітровому склу, розбивши його. Інспекторам чоловік пред’явив посвідчення депутата Пустомитівської районної ради, видане в листопаді 2010 року. Прокуратура Пустомитівського району проводить перевірку за даним фактом.

Смертельні перегони

На харківському іподромі під час автомобільних перегонів «Українська заметіль», що відбувалися минулої неділі, автомобіль ВАЗ–2109 врізався у групу глядачів. Унаслідок зіткнення постраждали дві жінки, одна з яких учора померла, не приходячи до тями.

Кількість жертв на «Північній» зросла до п’яти

Позавчора від отриманих травм в обласному опіковому центрі Донецької області помер ще один гірник. Таким чином кількість жертв вибуху газоповітряної суміші, який стався минулого тижня на шахті «Північна», зросла до п’яти. За життя ще п’ятьох шахтарів борються медики. Вони оцінюють стан потерпілих як важкий і вкрай важкий. За фактом вибуху прокуратура порушила кримінальну справу.

У Криму повісився журналіст

У Сімферопольському слідчому ізоляторі знайшли повішеним місцевого журналіста Сергія Алєксєєва. За повідомленням Державної пенітенціарної служби, чоловіка затримали наприкінці минулого року за підозрою у підпалі будинку депутата Сімферопольської міськради Бориса Фротмана.

«Межигір’я» в небі

У салоні нового літака Президента України — багато золота. Про це пише сайт «Авіація України», автори якого побували в салоні «Аеробуса–319». Усередині все влаштовано з шиком: оббивка салону — бежева; панелі, тумби, столи, шафи — з лакованого світлого дерева. «Спальне місце в літаку оббите дорогою жакардовою тканиною... Спинка ліжка прикрашена позолотою. Над ліжком висить дзеркало в золотій рамі. У ванній кімнаті у Президента буде позолочений кран і раковина з рожевого мармуру», — стверджує інтернет–сайт.

Прес–служба Президента виступила зі спростуваннями. Прес–секретар Януковича Дарина Чепак заявила: «Фотографії інтер’єру літака, опубліковані на вашому сайті, не відповідають внутрішньому оздобленню літака, який використовує Президент України». Вона також спростувала інформацію про купівлю лайнера, додавши, що востаннє Держуправління справами купувало крилатий транспорт у 2007 році.

Нема демократії — нема грошей

Міжнародний валютний фонд може відмовити Україні в наданні кредиту, якщо в державі не дотримуватимуться демократичних принципів. Про це заявив заступник держсекретаря США Філіп Гордон. «МВФ зазвичай фокусується на конкретних економічних показниках. Але я маю сказати, що коли країна порушує демократичні принципи, міжнародним організаціям, навіть суто фінансовим, стає складно таку державу підтримувати. Особливо в умовах, коли багато інших країн намагаються отримати кредити МВФ», — заявив Гордон в інтерв’ю телеканалу ТВі. Він додав, що для Штатів буде дуже прикро, якщо «відносини України зі світом і Євросоюзом не будуть розвиватися». «Але найбільше від цього втратить сама Україна», — зауважив заступник Хілларі Клінтон.

Гроші «тушок»

Гроші, отримані Романом Забзалюком від групи «Реформи заради майбутнього» Ігоря Рибакова, підуть на благодійність. Про це сказав голова фракції БЮТ Андрій Кожем’якін у коментарі газеті «Коммєрсант–Україна». «До депутатів нашої фракції з проханням допомогти з лікуванням дітей звертаються багато родин. Сума, отримана Забзалюком від Рибакова, буде розподілена між хворими дітьми. Після цього ми відзвітуємо перед суспільством, куди пішли ці гроші», — заявив Кожем’якін.

Забзалюк передав матеріали про хабар у прокуратуру. Натомість Рибаков заявив, що сам заявить про протиправні діяння Забзалюка «силовим» органам, якщо той не поверне кошти (450 тис. дол.) до понеділка.

Митний союз: позиція Азарова

Прем’єр–міністр Микола Азаров вважає формат «3+1» єдино можливим для співпраці між Україною та Митним союзом за участю Росії, Білорусі, Казахстану. «Ми запропонували нормальний формат співпраці «3+1». Нам кажуть: «Ні, такий формат нам не підходить». Я сподіваюся, що рано чи пізно такий формат буде прийнятий, тому що по–іншому просто не може бути», — заявив Азаров на зустрічі з членами клубу головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії.

При цьому Прем’єр стверджує, що сторони не тиснуть одна на одну під час переговорів. «Політичне керівництво України і політичне керівництво Росії не використовує аргумент такого роду: якщо ви не вступите туди–то, то буде ось так–от», — цитує Азарова агенція «Інтерфакс–Україна».