В очікуванні весни й експертизи

В очікуванні весни й експертизи

Чекати потепління залишилося недовго: вже наприкінці цього тижня позначки термометрів потішать знаком «плюс». «Морози послабшають уже найближчим часом», — запевнила «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко. За її словами, сьогодні на всій території України очікується сніг, на півдні випаде мокрий сніг iз дощем. Температура становитиме вночі 12—17, а вдень 5—10 градусів морозу, але надалі теплішатиме. Опади часом спостерігатимуться впродовж тижня в усіх регіонах. Морози ще подекуди утримаються, але такими сильними і злими більше не будуть. Тільки на заході буде холодніше — до –22 градусів вночі та до –14 вдень, проте до вихідних потепління охопить усю територію держави.

Кінець. Біль

Кінець. Біль

Cемеро дітей, найстаршому з яких виповнилося 14, а наймолодшому було всього два роки, загинуло в пожежі у селі Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області. Як розповіли «УМ» у прес–службі управління Міністерства надзвичайних ситуацій, біда сталася у двоповерховому будинку, де мешкали чотири сім’ї. Причиною загибелі дітей, за попередньою версією, стало отруєння продуктами горіння.

Учіться навчати

Учіться навчати

Одинадцять вищих навчальних закладів позбулися ліцензій на надання освітніх послуг iз початку нинішнього навчального року. Про це вчора на прес–конференції повідомив голова Державної інспекції навчальних закладів Михайло Гончаренко. У шести з цих вишів анульовано ліцензії повністю, у п’яти — частково, тобто на підготовку кадрів за окремими спеціальностями. Всі студенти проблемних ВНЗ отримають можливість завершити навчання в інших університетах.

Всі статті рубрики