Кіт, який гуляв, де «Ліверпуль» м’яча ганяв

10.02.2012
Кіт, який гуляв, де «Ліверпуль» м’яча ганяв

Енфілдський кіт.

Матч англійської прем’єр–ліги між командами «Ліверпуль» і «Тоттенхем» закінчився нудною нічиєю — 0:0. Але під час поєдинку трапився курйоз, який зацікавив мільйони людей по всьому світу — навіть тих, хто байдужий до футболу. Посеред гри на поле стадіону «Енфілд Роуд» вискочив біло–муругий кіт.

Жваве смугасте створіння на зеленій траві привернуло більшу увагу глядачів, ніж м’яч і футболісти. Матч довелося переривати. Тисячі вболівальників на трибунах почали скандувати: «Кіт–кіт–кіт!» Зрештою його спіймали й випустили поза стадіоном — вирішили, що це домашня тварина когось із мешканців сусідніх будинків. Але господар про себе так і не заявив.

А приблудний кіт став справжньою зіркою. Фотографії котяри, що бігає на тлі емблеми «Ліверпуля», опублікували тисячі газет. Від імені тварини у «Твіттері» почали вести мікроблог — @AnfieldCat, і ця сторінка за три дні зібрала уже 44 тисячі «передплатників».

Британські журналісти взялися з’ясовувати подробиці біографії кота — знаменитого й загадкового водночас. Виявилося, що пухнастика й раніше бачили в районі «Енфілда» — він часто гуляє тут по автомобільній парковці. Житель Ліверпуля Даррен Іден розповів газеті «Дейлі мейл», що регулярно пригощає мурчика молоком і вважає його одним із нащадків свого домашнього улюбленця — кота Пако.

Кіт–батько свого часу був названий на честь Пако Айєстарана — іспанського фахівця, який працював у «Ліверпулі» асистентом головного тренера в середині 2000–х років. А нічийного кота–сина Іден вирішив назвати Кенні — на честь нинішнього наставника «Ліверпуля», шотландця Кенні Далгліша.

Із цим не погоджується інший ліверпулець: Террі Райлі заявив, що знає кота, який живе біля «Енфілда», під кличкою Сокс.

Так чи інак, а журналісти сподіваються, що приблудну тварину–зірку буде знайдено і вона отримає свій дім та постійного господаря.