На прийомі в «Сарая»

10.02.2012

Практично кожна турецька команда, незалежно від того, який вид спорту вона представляє, вирізняється непоступливим характером та має палких уболівальників. Особливо це стосується стамбульських клубів. «Галатасарай» — одне з найбільш спортивних товариств Туреччини, яке об’єднало футбольну, баскетбольну, волейбольну та інші секції. На фасаді старого стадіону «червоно–жовтих» гостей зустрічав напис «Ласкаво просимо до пекла». На щастя, харківський «Локомотив» — волейбольна команда — і матч–відповідь 1/8 фіналу Кубка виклику проти «Галатасарая» грав у спорткомплексі імені Бурхана Фелека на 1500 місць. Але й така, порівняно нечисленна, вболівальницька підтримка ледь не допомогла туркам виграти повторну гру.

Як і в першому поєдинку, позавчора перший сет був за турецьким клубом, тоді як два наступні в напруженій боротьбі взяли підопічні Юрія Філіппова. У четвертій партії господарі, отримавши енергетичний імпульс від галасливих «ультрас», зрівняли рахунок за сетами.

Волейбольний «тай–брейк», де для перемоги зазвичай достатньо набрати 15 очок, між «Локо» та «Галатасараєм» тривав значно довше. Гості не хотіли переводити протистояння в «золотий» сет, тоді як для господарів це був єдиний шанс пробитися до 1/4 фіналу КВ. Зрештою, нерви й досвід виявилися кращими у харків’ян.

Тепер у наступному раунді на українського чемпіона чекає зустріч із переможцем пари «Динамо» (Краснодар, Росія) — «Політехніка» (Польща).

 

ТАБЛО

Кубок виклику. 1/8 фіналу (матч–відовідь). Чоловіки. «Галатасарай» (Туреччина) — «Локомотив» (Україна) — 2:3 (25:22, 18:25, 23:25, 25:21, 20:22; перша гра — 1:3).