НедоЛАДний Дамаск

НедоЛАДний Дамаск

Сирія залишається однією з найгарячіших точок світу. Починаючи з минулої п’ятниці, вірні президенту Башару Асаду війська ведуть регулярний масований обстріл бунтівного міста Хомс. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, рахунок загиблих іде на сотні, причому йдеться переважно про цивільних осіб. Загалом, за даними ООН, упродовж 11 місяців протистояння в Сирії вже загинуло щонайменше шість тисяч осіб. Сирійська опозиція нарахувала ще більше — понад сім тисяч.

Дайте роботу! Тільки небагато

Дайте роботу! Тільки небагато

Іспанія, яка разом із Португалією стоїть за Грецією в черзі по звання найкризовішої країни єврозони, знову клекоче. Відгукнувшись на заклик профспілок чинити спротив економічним реформам уряду, більше 10 тисяч іспанців позавчора пройшли маршем по центру Мадрида, протестуючи проти запровадження робочого тижня тривалістю 37,5 години замість 35. Як повідомляє «Євроньюз», профспілки підрахували, що тільки в Мадриді запровадження подовженого робочого тижня призведе до скорочення понад 10 тисяч робочих місць. Іспанців також обурив намір уряду Маріано Рахоя розпочати приватизацію в деяких галузях. У планах нового іспанського уряду також підвищення податків на прибуток та нерухомість, замороження зар­плат «бюджетників» і соціальних виплат та зміни до трудового кодексу на користь працедавців.

«Щелепи» йдуть на рекорд

«Щелепи» йдуть на рекорд

Упродовж минулого року у світі було зареєстровано 75 випадків нападів акул на людей, iз них 12 виявилися смертельними. Такими є дані щорічного звіту Музею природничої історії у місті Маямі, штат Флорида (США). За словами керівника цього дослідницького проекту, іхтіолога Джорджа Берджесса, кількість смертельних випадків унаслідок «зустрічі» з акулами у 2011 році є рекордною за останні 20 років.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики