А в іншому — повне «чучхе»

09.02.2012

У нашій країні створена нова політична реальність, але бракує енергоаудиту. Приблизно так оцінює ситуацію в Україні Прем’єр–міністр Микола Азаров. Нова реальність, за його словами, це об’єднання Президента, уряду і «регіоналів» у Раді заради... ні, не дерибану ресурсів, а забезпечення сталого розвитку країни. І цей розвиток Микола Янович дуже чітко бачить. На відміну від дешевого російського газу, який владна команда вже навіть не обіцяє. А тому очільник українського уряду, як колись один північнокорейський політик, нещодавно оголосив про нову ідеологію — орієнтацію на власні сили.

Учора ж на засіданні Кабміну Микола Азаров пояснював народу технологію українського варіанта чучхе. «Країні потрібен повний енергоаудит», — висловив він свіжу думку. І розповів, як саме він працює в царині економії енергоресурсів. Скажімо, відвідує зібрання різноманітних громадських організацій, які працюють у галузi енергоефективних технологій. «Я три сторінки списав під час зустрічі, занотовуючи слушні пропозиції», — поскаржився пан Азаров на лінивих працівників власного секретаріату, котрі не можуть навіть належним чином оформити відповідні напрацювання. Про те, як, наприклад, у Смілі Черкаської області за рахунок залучення приватного інвестора отримали економію газу 15% і електроенергії — 40%, а у Змієві Харківської області за рахунок модернізації котелень отримали економію газу 30% і на 12% знизили тариф для населення — і це в період подвійного подорожчання газу.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Представник Євросоюзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра заявив, що ЄС відмовляється фінансувати реформування української держслужби. Це означає, що в пасиві влади — ще 70 млн. недоотриманих євро за рік. Причина відмови — ухвалення нового закону про держслужбу, який, за словами представника Європи, не відповідає європейським стандартам.