За рахунок досвіду

03.02.2012

Перший суперник харківського «Локомотива» в Кубку виклику–2011/2012 — швейцарський «Амрісвіль» — виявився доволі крихким горішком. Дві «сухі» перемоги «залізничників» — тому підтвердження. Проте по ходу «плей–оф» рівень суперників зростатиме. До «фіналу чотирьох», про який мріють у Харкові, підопічним Юрія Філіппова потрібно здолати ще два етапи. Опонент харків’ян в 1/8 фіналу КВ — стамбульський «Галатасарай» — найтитулованіший клуб Туреччини, що має 16 національних чемпіонських титулів. Щоправда, останнє «золото» «Галатасарай» виграв у далекому 1989 році.

У гостях стамбульці позавчора не знітилися і виграли в чемпіонів України перший сет — 25:20. «Зізнаюсь чесно, про «Галатасарай» інформації в нас було обмаль. Власне, перша партія й була розрахована на те, щоб дати суперникові показати себе, побачити його сильні і слабкі сторони. А вже до другого сету ми зробили висновки», — пояснив причину програного дебюту головний тренер «Локо» Юрій Філіппов.

Надалі на майданчику точилася практично рівна боротьба, проте в кінці кожного з трьох сетів сильнішими виявлялися господарі. «Я думаю, це за рахунок досвіду, а з ним приходить і впевненість у власних силах, — каже керманич «Локо». — На початку сезону ми частенько програвали такі кінцівки, а ось сьогодні прийшла пора, коли команда налаштована лише на перемогу і може додати у вирішальний момент».

ТАБЛО

Кубок виклику. 1/8 фіналу (перший матч). Чоловіки. «Локомотив» (Х, Україна) — «Галатасарай» (Туреччина) — 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:21).

ВИЗНАННЯ

Минулої неділі в Бєлгороді спричинив ажіотаж матч волейбольних зірок, які грають у відкритому чемпіонаті Росії. Участь у поєдинку взяв і капітан харківського «Локомотива» Володимир Татаринцев — завдяки другому місцю в інтернет–голосуванні. Команда 31–річного українця — «Захід» — виявилася сильнішою за представників «Сходу» — 3:0.