НОВИНИ ПЛЮС

02.02.2012

Відділ кадрів

Президент України призначив заступником міністра інфраструктури Дмитра Демидовича. У 2010—2011 роках Демидович працював фінансовим директором Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, який входить до групи «Метінвест» Ріната Ахметова.

Янукович про Митний союз

Віктор Янукович вважає, що говорити про приєднання України до Митного союзу за участю Росiї, Бiлорусi та Казахстану можна щонайменше через рiк, коли з’являться результати роботи об’єднання. «Що стосується Митного союзу, я також вiдповiдав на це запитання неодноразово. Мене змушують про це говорити щодня, цiлодобово, не менше, нiж один раз на тиждень... Повторюю, Митний союз лише почав працювати. Ми ще не знаємо результатiв роботи Митного союзу, хоча б економiчних результатів», — цитує Януковича «Інтерфакс–Україна». За його словами, якщо вступ у МС буде вигідним Україні, «ми розглядатимемо варiанти вирiшення цього питання».

Заяви

Українська влада нищить малий бізнес, вважає народний депутат від «НУНС» Віктор Матчук. Так, минулого року з бізнесу пішло понад 245 тисяч підприємців — вони припинили свою реєстрацію в Державній податковій службі України. За словами Матчука, у 2011 році, попри реляції влади, «поставлено сумний рекорд»: різниця між кількістю підприємців, що припинили свою діяльність, та кількістю підприємців, які подали заяви на реєстрацію, склала 68 тисячі 355 осіб. Цього року влада може перевершити «досягнення». «Не зважаючи на зменшення кількості підприємців, ДПСУ планує в нинішньому році збільшити надходження від «спрощенців» майже у два рази й довести загальну суму до 2 мільярдів гривень. Очевидно, що податківці можуть виконати такі збільшені зобов’язання лише за рахунок посилення тиску на бізнес», — вважає депутат.