Як тебе не любити...

Як тебе не любити...

Півтора року тому в столиці розпочалися зйомки альманаху «Закохані в Київ». Анонсуючи свій проект як аналог титулованим «Париж, я люблю тебе» та «Нью–Йорк, я люблю тебе», продюсер Володимир Хорунжий наголошував також на тому, що картина є «іміджевим кінопродуктом з суттєвою комерційною складовою». І дуже просив не плутати її з туристичним путівником, оскільки це «фільм про людей». До речi, «Закохані в Київ» — перша на 100 відсотків вітчизняна картина, повністю відзнята та змонтована на базі українських продакшн–студій.

Кара гавайська

Кара гавайська

Чи вартий Джордж Клуні ще одного «Оскара», ми можемо оцінити вже зараз — на великі екрани України виходить стрічка «Нащадки» (The Descendants), номінована на нагороду Американської кіноакадемії у п’яти категоріях: «Кращий фільм», «Кращий актор», «Кращий режисер», «Кращий адаптований сценарій», «Кращий монтаж». При цьому згадаємо, що картина вже отримала престижні «Золоті глобуси» — як кращий драматичний фільм, а Клуні за роботу в «Нащадках» став кращим драматичним актором. А ще є нагорода кінокритиків Лос–Анджелеса. Тобто американським профі від кіно картина припала до душі.

Абияк звiтував Кулиняк

Абияк звiтував Кулиняк

На брифінгу міністра культури Михайла Кулиняка у Національній філармонії, що передував Колегії Мінкульту, журналісти влаштували аншлаг. Дарма, що коло окреслених питань могло бути дуже широким (тема розмови — підсумки роботи міністерства у 2011–му), дарма, що прес–служба втиснула до прес–релізу величезну кількість цифр і фактажу... ЗМІ насамперед цікавили кадрові ротації керівників найбiльших музеїв Києва.

Всі статті рубрики