Мара на мільйон доларів

02.02.2012
Мара на мільйон доларів

Хоча критики називають голлівудський рімейк «Дівчина з тату дракона» значно гіршим від однойменної кінострічки шведського виробництва, але пересічні глядачі сприйняли фільм Девіда Фінчера схвально. Картина з бюджетом $90 млн. вийшла в прокат 21 грудня і зібрала по всьому світу касу в розмірі $185 млн. (за даними сайту Boxofficemojo.com). Лише в Україні за перегляд детективу народ заплатив майже мільйон доларів.

Відтак виконавиця головної ролі, 26­річна американська акторка Руні Мари, стала зіркою всесвітнього масштабу. Власне, в її резюме вже був один знаменитий фільм — «Соціальна мережа», але в кінорозповіді про створення «Фейсбуку» молодша сестра актриси Кейт Мари втілила другорядний персонаж. Тоді як Фінчер перетворив русяву кралечку на постать, що не може не привертати загальну увагу. Лісбет Саландер, роль якої грає Мара­молодша, — характерна хакерша в татуюванні, з пірсингом, у чорному шкіряному одязі верхи на мотоциклі. Не дивно, що Мару висунули на здобуття «Оскара» в номінації «найкраща акторка».

Тепер, поза всякими сумнівами, Руні буде нарозхват у проектах найвідоміших режисерів. Позавчора стало відомо, що дівчину запрошує Стівен Содерберг — у фільм «Побічні дії». За повідомленням сайту Hollywood Reporter, цей «фармакологічний трилер» розповість про молоду жінку, яка страждає на депресію, та про вплив на неї нових антидепресантів.

А в 2013 році на екрани має вийти фільм режисера Терренса Маліка «Поза законом» за участю Руні Мари.