Ну копія Махатма!

01.02.2012
Ну копія Махатма!

Учасники пам’ятної ходи в Калькутті.

Незвичайна маніфестація відбулася в Індії, в місті Калькутта. У ній взяли участь 485 дітей, загримованих під Махатму Ганді. Як повідомляє газета «Дейлі мейл», це були хлопчики віком від десяти до шістнадцяти років, і вбралися вони відповідно — у біле кхаді, шматок грубого полотна. Також на багатьох хлопцях були круглі окуляри, символічні вуса та шапочки тілесного кольору, аби зобразити лисину, як у Ганді.

«Хода Махатм» була приурочена до 64–річних роковин по смерті ідеолога руху за незалежність Індії від Великої Британії. Видатний сповідник філософії ненасильства був убитий 30 січня 1948–го.

Марш малих «двійників» Ганді мав нагадати жителям Індії про так званий Соляний похід проти колоніальної влади, проведений духовним лідером нації у 1930 році.

За проведенням акції в Калькутті стежили представники Книги рекордів Гіннесса, які підрахували кількість учасників ходи. Досягнення мають офіційно зареєструвати як новий рекорд. Попередній був встановлений у червні 2010 року, коли на вулицю вийшли 255 дітей, одягнених, як Ганді.