Два роки поза воротами

31.01.2012
Два роки поза воротами

Дискваліфікований Олександр Рибка. (Фото Рейтер.)

За повідомленням офіційного сайту «Шахтаря», голкіпер Олександр Рибка отримав від УЄФА аж дворічну (!) дискваліфікацію за вживання заборонених препаратів. Нагадаємо, що в одній із допінг–проб Рибки були виявлені сліди сечогінного препарату, який він самовільно приймав для схуднення.

На думку «гірників», такий вердикт надто суворий, відтак уже незабаром «Шахтар» подасть апеляцію у відповідні структури Європейської футбольної асоціації. Захист свого голкіпера, який лише минулого літа перебрався до Донецька, «гірники» планують будувати на тому, що заборонений препарат Рибка прийняв після матчу, а не до його початку. «Якщо міркувати логічно, то зрозуміло, що під час гри він (препарат) не діяв», — каже генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін. — Якби Сашко приймав його перед грою, тоді інше питання».

Хоча, здається, такий аргумент на УЄФА навряд чи подіє. Прийнятий після однієї гри сечогінний препарат допінгом і справді назвати важко, однак ефект «схуднення», який отримав Рибка напередодні вже іншого матчу, якраз і є саме тим результатом прийому допінгу.

Хоча варто відзначити, що півзахисник «Манчестер Сіті» Коло Туре, якого також спіймали на вживанні таблеток для схуднення (за рекомендацією дружини), за свій подібний проступок отримав лише шестимісячну дискваліфікацію.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Головний тренер чемпіонів України Мірча Луческу, котрий кілька тижнів тому потрапив в автомобільну аварію в Бухаресті, вже виписався з лікарні. За свідченням румунських медиків, відновлення здоров’я керманича «помаранчево–чорних» іде за планом. Щоправда, швидкого повернення румуна на тренерський місток «Шахтаря» не очікується. Тож і на другому тренувальному зборі, в іспанській Марбельї, командою керуватиме асистент Луческу Олександр Спиридон.

* * *

Грузинського форварда Давида Таргамадзе, купленого «Шахтарем» перед Новим роком в «Олександрії», повернули з оренди в «Іллічівці» до Донецька. Нападник уже тренується із «Шахтарем».