Схід і Захід — разом!

Схід і Захід — разом!

Тисячоліття існування української нації, 20 iз лишком років існування незалежної держави… А українцям усе одно треба братися за руки, демонструючи насамперед самим собі, владі (парадокс — українській), світові, Богові, що ми єдині. 22 січня багато тисяч громадян країни утворять «живий ланцюг» від Галичини до Донбасу. Так само було в 1990 році, за півтора року до падіння радянської «імперії зла», коли українці сміливо продемонстрували, що вони жадають бути єдиною нацією, попри історичні та міфічні розломи.

В ім’я держави

В ім’я держави

21 січня 1978 року до могили Тараса Шевченка в Каневі піднявся чоловік, який приїхав з Калуша Івано–Франківської області. Дочекавшись півночі, він розкидав на Чернечій горі листівки з написами від руки «Протест проти русифікації українського народу» і, обливши себе керосином, здійснив самоспалення. Цим сміливцем став Олекса Гірник — багаторічний в’язень як польських, так і радянських концтаборів.

Нова смерть замість старого трупа

Нова смерть замість старого трупа

Ця подія відразу стала резонансною: в райвідділі міліції вбито людину. Тим часом заступник прокурора Сумської області Костянтин Підлубний вважає: однозначно стверджувати про вбивство не можна. Щоб з’ясувати, як усе було насправді, і було порушено кримінальну справу. «Слідство має встановити об’єктивну картину того, що відбулося», — каже Підлубний.

Вогненнi вiтрила

Вогненнi вiтрила

Пожежа на ресторані–кораблі «Ассоль» у районі пляжу «Аркадія» спалахнула рано–вранцi на Водохреще. «19 січня о 8:47 на центральний пункт зв'язку Головного управління МНС в Одеській області надійшло повідомлення про займання у нічному клубі «Секрет», розташованому в центрі «Аркадії». На момент прибуття перших пожежно–рятувальних підрозділів було виявлено, що вогонь охопив і розташовану впритул дерев'яну будівлю ресторану «Ассоль», — розповіла «УМ» помічник начальника облуправлiння МНС, яка вiдповiдає за зв'язки з громадськiстю, Майя Грінько. Пожежі присвоїли підвищений рівень небезпеки, тож на місце НП одразу було направлено шість пожежно–рятувальних відділень.

Упав, отямився — гiпс

Упав, отямився — гiпс

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Лише за минулу добу в Києві 350 дорослих та 50 дітей звернулися до травмпунктів (до слова, їх у Києві 13). Серед причин звернень — побутові, ушкодження, отримані внаслідок ДТП, виробничі та спортивні. Але левову частку становили «сезоннi» переломи кiнцiвок. Про це вчора розповів головний лікар міської станції швидкої допомоги та медицини катастроф Анатолій Вершигора. Як не дивно, найбільше травмуються люди не в передмiсті, де дороги гірші, а в самому центрі столиці на тротуарнiй плитці без підігріву, яку багато «модних» магазинів та фінансових установ зробили перед входом «для краси».

Оманлива відлига і рання весна

Оманлива відлига і рання весна

Сумні «жнива» у лікарів–травматологів настають і під час відлиги, коли на дні розтоплених заметів зберігається слизький льодок. Пильнуйте, бо короткочасну відлигу синоптики обіцяють мешканцям України від сьогодні. За даними Гідрометцентру країни, мороз спадатиме, у середньому по країні — до 1—6 градусів уночі, а вдень до 1 градуса, подекуди буде навіть плюсова температура. У столиці обіцяють нуль градусів, у Криму — до шести градусів тепла. У найближчі дні на заході та півдні очікують сніг iз дощем, ожеледицю.

Наливайте, я на волі!

Наливайте, я на волі!

Тепер ФСБ Росії винна луганському депутату Роману Ландіку, сину народного депутата Володимира Ландіка, пляшку дорогого коньяку. Як відомо, в одному з виступів «на захист честі та гідності» Ландік розповів, що, коли перебував у слідчому ізоляторі РФ (У Росiю депутат утiк пiсля розголосу НП у ресторанi «Баккара»), посперечався зі співробітниками ФСБ на пляшку коньяку, що його не посадять. І суперечку таки виграв: учора Ленінський райсуд Луганська під головуванням судді Олени Попової виніс вирок обвинуваченому в хуліганстві депутату Луганської міськради. Згідно з рішенням суду, Ландік–молодший отримав до трьох років позбавлення волі з відстрочкою на два роки. Також суд зобов'язав Романа не виїжджати за межі місця проживання без дозволу правоохоронних органів і змінив запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. Після цього Ландіка звільнили з–під варти одразу в будинку суду.

Всі статті рубрики