Яка кількість рибних напівфабрикатів (пресервів «матьє» в маринаді) нібито севастопольської торгової марки «Умка» опинилася на столах прикарпатців, наразі з’ясовує слідство. Поки що зрозуміло одне: в орендованому приміщенні на території промислового підприємства, розташованого в передмісті Івано–Франківська, діяв підпільний цех, у якому виготовляли пресерви з сировини невідомого походження, приправлені спеціями та добавками сумнівної якості.
Як з’ясували правоохоронці, торгова марка «Умка» не зареєстрована не тільки в Севастополі, а й у жодному іншому населеному пункті України. Меткий 51–річний івано–франківський підприємець власноруч розробив дизайн етикетки й без будь–яких дозвільних документів налагодив виробництво рибної продукції.
Із цеху підпільного виробництва, як повідомили «УМ» у прес–службі прикарпатської міліції, вилучено майже дві тонни рибної сировини, обладнання для біркування та датування відер iз готовою маринованою продукцією. Крім того, в ході подальших заходів правоохоронці зняли з реалізації 560 кілограмів пресервів «Умка», якими торгували продавці Центрального продуктового ринку в Івано–Франківську.