Там, де взимку літо

13.01.2012

Уже з перших днів січня провідні тенісисти почали готуватися до першого в сезоні турніру серії «Великого шолома», який у розпал літа в Південній півкулі традиційно приймає Австралія. Підготовчі змагання тривали на хардових кортах Індії, Катару, Нової Зеландії й самого Зеленого континенту. А позавчора погляди звернуто і на «Мельбурн парк», де стартували кваліфікаційні матчі «Аустреліен оупен».

Усі троє наших чоловіків успішно подолали стартовий раунд відбору. У середу ввечері слідом за Іллею Марченком виграв і Сергій Бубка. 24–річний донеччанин у впертій боротьбі здолав спротив німця Андре Бегемана — 7:5, 7:6. А вчора поки нечисленних місцевих глядачів засмутив Денис Молчанов — перемогою над австралійцем Ендрю Гаррісом — 6:1, 7:5.

Українське жіноче тріо у вчорашній кваліфікації скоротилося до однієї Ольги Савчук, яка розібралася зі словачкою Яною Чепеловою — 6:4, 6:3. Ніяк не може повернутися до своїх кращих кондицій Марія Коритцева. Киянка поступилася італійці Марії–Єлені Камерін із рахунком 5:7, 3:6. Зійшла з дистанції й досвідчена донеччанка Юлія Бейгельзімер, капітулювавши перед Валерією Савіних із Росії — двічі по 2:6.

Сьогодні в Мельбурні відбудеться жеребкування основної сітки. А самі змагання стартують у понеділок.

Днями стала відомо, що на чемпіонат Австралії не приїде семиразова переможниця турнірів «Великого шолома» Венус Уїльямс — 31–річну американку не відпускають проблеми зі здоров’ям.