Комісія Міністерства охорони здоров'я і санітарно-епідеміологічна служба нарешті спромоглися надати громадськості висновки свого розслідування НП у Києві, коли наприкінці травня продуктами молочної кухні отруїлися 589 дітей від шести місяців до двох років. На прес-конференції керівник прес-служби Генеральної прокуратури Сергій Руденко повідомив висновки комісії: на Київській молочній фабриці-кухні дитячого харчування №1 було порушено санітарно-епідеміологічний режим. Конкретно це означає, що співробітники молочної кухні не стежили за стерилізацією посуду, «виробничий інвентар» зберігався просто на підлозі, а в сирковому цеху (а саме цей продукт, нагадаємо, і став причиною масового отруєння) була постійно немита підлога, більше того, за словами п.Руденка, «вона систематично забруднювалася каналізаційними стоками». Зараз, повторимо, ця фабрика-кухня дитячого харчування не працює — її роботу відразу ж після спалаху отруєння було припинено «до з'ясування обставин». Схоже, що для Генпрокуратури ситуація вже більш-менш прояснилася: за діяльністю персоналу молочної кухні не було належного контролю, як і за дотриманням елементарних санітарних норм. Утім ще триває низка експертиз, після яких, повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури, «вирішуватиметься питання про притягнення певних посадових осіб до відповідальності за відповідними статтями закону».