НОВИНИ ПЛЮС

11.01.2012

Ув’язнення Тимошенко

Харківський осередок ВО «Батьківщина», попри рішення суду, має намір продовжувати акції під приміщенням Качанівської виправної колонії, де відбуває ув’язнення Юлія Тимошенко. Харківський окружний адміністративний суд заборонив пікетування колонії та встановлювання наметів із 7 січня. Рішення було ухвалене за позовом міської ради, котра вирішила, що проведення акцій «не відповідає вимогам діючого законодавства та порушує права та охоронювані законом інтереси мешканців міста Харкова». Водночас заступник голови обласного осередку «Батьківщини» Валерій Дудко заявив у коментарі УНІАН, що партія Тимошенко не зверталася з заявкою на проведення акції до міської ради — відповідно, остання не могла її оскаржити. «У суді, коли попросили надати перший екземпляр цієї заявки, вони не змогли надати документ. А якщо немає цього документа, ми залишаємо за собою право виходити на акції», — сказав Дудко.

Тим часом інтернет–видання «Главноє» повідомило, що під час приїзду судових виконавців під Качанівську колонію було знесено кілька наметів.

* * *

Заступник голови «Батьківщини» Олександр Турчинов заявив про те, що 6 січня Юлія Тимошенко знепритомніла. Лідерка БЮТ начебто пролежала дві години без свідомості після вживання ліків. «Приблизно о 22:30, одразу після прийому ліків проти ГРВІ — ця хвороба додалася до проблем з хребтом, — Юлія Володимирівна втратила свідомість. Ліки були надані лікарями колонії», — заявив Турчинов. За його словами, співмешканка Тимошенко впродовж 20 хвилин намагалася достукатися до охорони, лиш потім викликали медиків.

Акції

Невідомі активісти заклеїли центр Донецька листівками, в яких обвинувачують Президента у невиконанні передвиборних обіцянок. На листівках, виготовлених у стилі передвиборної кампанії Януковича зразка 2009 року, зазначені обіцянки нинішнього Президента, а поверх них намальовано печатку: «Не виконано».