В останню путь — на «Мерседесі»

В останню путь — на «Мерседесі»

У Пхеньяні вчора ховали лідера Корейської Народної Демократичної Республіки Кім Чен Іра. Нагадаємо, 69­річний вождь помер від інфаркту ще 17 грудня. Але згорьована нація й досі не може отямитися від цієї втрати. Істерика після втрати «батька народу» характерна для більшості тоталітарних режимів, і мешканці найбільш закритої держави світу винятком не стали: кортеж із труною Кім Чен Іра, який урочисто проїздив вулицями столиці, проводжали сльозами і голосінням сотні тисяч людей. З невідомих причин церемонія почалася із чотиригодинним запізненням, але навряд чи це сильно вплине на розклад похорону, розрахованого загалом на два дні.

Президент під скальпелем

Президент під скальпелем

У президента Аргентини Крістіни Фернандес де Кіршнер діагностували рак щитовидної залози. Пухлину виявили під час профілактичного медичного огляду 22 грудня, проте прес­служба оприлюднила цю інформацію лише позавчора ввечері. Як повідомив на прес­конференції речник аргентинського уряду Альфредо Скоссімарро, главу держави прооперують 4 січня у шпиталі «Аустрал» у Буенос­Айресі.

Актор, художник і просто мавпа

Актор, художник і просто мавпа

У притулку для тварин заповідника приматів міста Палм Харбор в американському штаті Флорида помер легендарний шимпанзе Чита. Мавпі, яка здобула світову славу в 1930­х роках минулого століття зав­дяки зйомкам у фільмах про Тарзана, було аж 80 років. Хоча в дикій природі шимпанзе зазвичай живуть від 25 до 35 років, а в зоопарках — до 45. Помер примат­довгожитель 24 грудня від ниркової недостатності.

Гори народжуються в муках

Гори народжуються в муках

Такого землетрусу, який стався позавчора ввечері у Східному Сибіру, в цьому регіоні не фіксували за всю історію сейсмологічних спостережень. Той факт, що ніхто не постраждав, міністр надзвичайних ситуацій Росії Сергій Шойгу назвав справжнім дивом, адже потужність підземних поштовхів сягала 9,5 бала.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики