А Володимир Великий був п’ятим...

А Володимир Великий був п’ятим...

Обидві ініціативи — про відзначення 1950–ї річниці хрещення та поширення християнства на українських землях від апостола Андрія Первозванного, а також відзначення 1150–річчя заснування Київської митрополії та Хрещення Русі часів князя Аскольда — належать народному депутату, члену Комітету з питань культури і духовності Петру Ющенку.

«Коли навіть дітям забороняли щедрувати, ми це винесли на сцену»

«Коли навіть дітям забороняли щедрувати, ми це винесли на сцену»

Коли Михайло Гринишин приїхав у редакцію «УМ» на інтерв’ю, я навіть не втрималася і перепитала, чи й справді йому 30 грудня виповниться 90 років. «А що, не виглядаю на свій вік?» — розсміявся у відповідь Михайло Петрович. А й справді не виглядає! Підтягнутий, бадьорий, сповнений планів і турбот про свій ювілейний творчий вечір, який планує відзначити у січні.

Старше покоління добре пам’ятає Михайла Гринишина. Він довгий час був ведучим популярної програми «Сонячні кларнети», а до цього — художнім керівником знаменитого Гуцульського ансамблю пісні й танцю. Проте шлях артиста до визнання був непростим — у сталінські часи йому не минулося, що вiн привселюдно заступився за українську мову, згадали й те, що працював дяком у церкві... Всього було в його житті — й відчаю, й успіху, й радості, й смутку. Про найцікавіші моменти свого непростого життя з нагоди ювілею артист розповів «УМ».

Всі статті рубрики