РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.12.2011

7 млрд. доларів

витратять на новорічні та різдвяні свята поляки, що на 5 відсотків більше, ніж у минулому році, пишуть польські ЗМІ.

 

86 млн. доларів

отримає Україна від Глобального фонду на боротьбу з ВІЛ/СНІДом у 2012—2013 роках, повідомив голова Координаційної ради «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ» Володимир Жовтяк.

 

90 тисяч туристів

очікує влада Криму в період новорічних та різдвяних свят, інформує прес–служба Міністерства курортів і туризму півострова.

 

100 сімей

офіційно зареєстровані в Україні як такі, де жінка працює, а за дітьми доглядає батько, повідомила експерт iз гендерних питань ВГО «Інституту демократії і соціальних процесів» Катерина Везелева.

 

74 ДТП

зафіксовано на залізничних переїздах і коліях протягом останніх 11 місяців, унаслідок чого загинули 14 людей, інформує «Укрзалізниця».

 

72% українців

зустрічатимуть новорічні свята вдома, тоді як мандруватимуть, гостюючи у друзів чи родичів, лише 14 відсотків наших співвітчизників, пише видання «Вголос».

 

70% українців

роблять подарунки своїм рідним до Дня святого Миколая, тоді як 29% не шанують такої традиції, а 1% узагалі ніколи не чули про таке свято, дослідила соціологічна група «Рейтинг».

 

53% цьогорічних випускників–медиків,

які навчалися за державним замовленням, працевлаштувалися за фахом у сільській місцевості, йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

 

30% звернень

українських жінок по допомогу до травматологічних відділень пов’язані з насильством у сім’ї, повідомила співголова міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Юлія Ковалевська.

 

3% українських журналістів

отримують зарплату понад 12 тисяч гривень, лише половина забезпечені соцпакетом і тільки 25 відсоткам роботодавці надають можливість паралельно навчатися, дослідила Київська незалежна медіа–профспілка.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>