Молодійте у вальсі!

21.12.2011
Молодійте у вальсі!

Незмінна ведуча програми Тамара Щербатюк. (Фото Марини ПРОХОРЕНКОВОЇ.)

30 грудня о 12.20 на Першому Національному відбудеться новорічний випуск єдиної в українському медіа–просторі програми для людей старшого віку «Надвечір’я».

Цього разу Надвечірній театр виїжджає на умовні гастролі. Незмінна ведуча програми Тамара Щербатюк запросила до студії постійних глядачів — друзів «Надвечір’я», щоб разом iз ними відсвяткувати Новий рік. І згадати молодість, дитинство.

Програма «Надвечір’я» приготувала для людей старшого віку справжню казку.

Адже багатьом iз них бракує уваги. А «Надвечір’я» зробить їх головними гостями на Новорічному вечорі відпочинку. Автор і ведуча Тамара Щербатюк разом зі своїми помічниками доклали багато зусиль, аби гості студії та глядачі мали максимум позитиву. Творці передачі створили умовний танцювальний майданчик, де і відбудеться святкове дійство для людей старшого віку.

«Я впевнена, що не тільки ті, хто в студії, а й глядачі по той бiк екрана відчують себе, ніби в дитинстві. Коли вони були маленькі, безтурботні і від усієї душі раділи, що прийшов Новий рік», — вважає Тамара Щербатюк.

Людям старшого віку запропонують згадати не тільки відомі бальні танці — фокстрот, вальс, а й ті, що були раніше: падеграс, падеспань.

А на Новорічному вечорі відпочинку будуть і танці, і конкурси, й ігри. І, звичайно ж, сюрпризи.

Оскільки програма вийде 30 грудня, то через весь ефір червоною стрічкою пройде тема «Завтра Новий рік». Цій передноворічній тематиці присвячено багато конкурсів. Наприклад, присутнім у студії запропонують розповісти, що можна встигнути зробити в проміжку часу від 12.20 30 грудня до 24.00 31 грудня.

Гості також зможуть пофантазувати на тему: що обов’язково має бути завтра. Що принесе їм новорічна ніч, які сюрпризи.

«Ветеранки» з паперу, подарунки для рідних і друзів, зроблені власними руками, — всі ці дитячі забави мають розбудити в серцях старших людей приємні спогади з дитинства. І допомогти побіленим сивинами людям відчути себе маленькими і безтурботними.

На цей раз «Надвечір’я» не буде запрошувати відомих людей. «Ми хочемо дати можливість нашим постійним глядачам — друзям «Надвечір’я» повністю розкритися. Проявити свої творчі можливості. Вони будуть танцювати. Брати учать у конкурсах. Або візьмемо таку дитячу гру, як фанти. Так приємно спостерігати, як люди, граючи, на очах молодіють. Чи як старші люди кружляють у вальсі. Або ніби діти, трохи плутаючись у рухах, згадують забутий танок чи вивчають новий. Вони забувають і про хвороби, і про інші негаразди», — ділиться, згадуючи приклад попередніх свят, Тамара Щербатюк.

«Як і водиться, на новорічному святі будуть присутні Дід Мороз і Снігуронька. Але і тут не обійдеться без сюрпризу. Спочатку головні новорічні персонажі даруватимуть подарунки. А потім відбудеться дійство під назвою «викриття Діда Мороза». Виявиться, що Дід Мороз — насправді молодий, красивий чоловік. Який, до того ж, дуже гарно співає. Знає народні традиції. Він заспіває колядку і поведе хороводи. Новорічна атмосфера від цього «розвінчування» не постраждає. А для старших людей, які не так часто потрапляють на свята в ролі основних гостей, це важливо і приємно.

Новий рік — це якраз те свято, що дарує відчуття казки людям будь–якого віку», — підбила підсумок підготовки новорічного свята Тамара Щербатюк.

Хочете налаштуватися на хвилю позитиву?! Мати новорічний настрій?!

Дивіться святкову програму «Надвечір’я» 30 грудня о 12.20 на Першому Національному!

Лариса РЯБЕНКО

  • Пане Аласанія, чи буде медіа-люстрація?

    Одним із надважливих завдань після Революції гідності є перетворення державного телебачення, повністю залежного від влади, у громадське — яке б об’єктивно інформувало про події, які відбуваються в Україні. Тобто не просто «припудреними», а зовсім іншими мають стати ефіри, зокрема Першого Національного, які роблять працівники Національної телекомпанії України — досить громіздкої структури, у віданні якої багато функцій і підрозділів. >>

  • Без «Кроку до зірок»

    Минулого тижня на засіданні Верховної Ради народний депутат від «Свободи» Ігор Мірошниченко вимагав від Генпрокуратури України розслідувати спільну діяльність «Громадського телебачення» та Національної телекомпанії України. Емоційний «свободівець» висловив незадоволення керівництвом НТКУ: гендиректором Зурабом Аласанією та його заступниками Олександром Лієвим і Дар’єю Юровською. >>

  • Відбити цікавість журналісту

    За останні місяці, відколи в Україні розпочалися протестні акції, постраждала більша кількість медійників, аніж у будь–якому збройному конфлікті у світі, — заявила позавчора головний юрисконсульт Національної спілки журналістів України , президент Асоціації медіа–юристів України Тетяна Котюжинська. >>

  • Міністерство брехні працює

    Минулі вівторок–середа стали ще одним кризовим періодом за три останні місяці протистояння громадянського суспільства і діючої влади. Речники останньої, страхаючи, протрубили, що «зачистять» київський Майдан за годину, а Президент Янукович перед тим порадив усім мітингувальникам розійтися. >>

  • Прабабуся української преси

    Відомо, що на українські терени журналістика прийшла в 1776 році, коли у Львові впродовж року виходив французькою мовою тижневик Gazette de Leopol («Львівська газета»). Перша газета українською мовою «Зоря Галицька» (1848—1857) — сучасниця «Весни народів» — виходила так само у Львові. >>

  • Минуле «далекобачення»

    У листопаді є дві дати, які спонукають говорити про історію електронних мас–медіа: на початку місяця у 1951 році транслювали перші телекадри у Києві, а раніше, 16 листопада 1924 року, здійснили першу в Україні радіопередачу з Харкова (з 1994 року це у нас офіційний День працівників радіо, телебачення і зв’язку). Тому ми вирішили поговорити про минуле телебачення з Іваном Мащенком, одним з найвідоміших українських дослідників історії радіо і ТБ, автором книги «Міфи і реалії телерадіоефіру» та двотомників «Телебачення України» і «Енциклопедія електронних мас–медіа». >>