Таксі за два моря

15.12.2011

Пригадується, коли на весь континент надимів ісландський вулкан і було скасовано більшість авіарейсів, таксисти в Москві пропонували поїздку в Західну Європу за ціною від тисячі євро й більше. Але то була справді надзвичайна ситуація. А ось одна мешканка Лондона днями найняла водія таксі, аби він з’їздив із британської столиці аж в іспанську. Потреба була банальною — привезти з Мадрида... собаку.

Як повідомляє сайт NewsLite, було це так. Лондонському таксистові Джону Джаппу зателефонувала постійна клієнтка. Запитала, чи перевозить він у своєму авто собак. І попросила про незвичайну послугу: змотатися в Іспанію, якнайшвидше забрати там її пса породи лабрадор і повернутися назад до Лондона. Тільки не на літаку!

Таксист був надзвичайно здивований таким замовленням. Однак названа ним ціна жіночку задовольнила. Тож Джон дістався Піренейського півострова по морю — на поромі, який прийшов до міста Сантандер. Звідти поїхав до Мадрида на автомобілі. У столиці Іспанії Джапп забрав собаку в обумовленому місці й рушив із ним на своєму таксі до Великої Британії — через територію Франції і «Євротунель». За підрахунками програми GoogleMaps, відстань між столицями Іспанії та Англії по автошляхах становить майже 1700 км. Дороги хороші, кордони — відкриті, тож таксист подолав зворотню путь приблизно за 16 годин.

Цуцик возз’єднався зі щасливою господинею в Лондоні. Вартість послуги залишається таємницею. До речі, «буденна» вартість лондонського таксі — близько 30—40 фунтів стерлінгів за переїзд на 10 км.