Не померти б хоч у свято

Не померти б хоч у свято

Нинішня влада вирішила цинічно відзначити День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зокрема, заплановано покладання квітів до меморіалів та панахиди в пам’ять про загиблих. При цьому живих «чорнобильців» воліють не помічати. А їх стає дедалі менше.

Смішна «Веселка»

Смішна «Веселка»

З огляду на те, як рано цього року столична влада почала готувати центральний майдан до Різдвяних та Новорічних свят, кияни мали б очікувати чогось надзвичайного. Ще б пак — для встановлення новорічної ялинки майдан огородили ще в листопаді (за збігом обставин — саме під День свободи, коли згадувати Помаранчеву революцію в центрі Києва зібралися тисячі людей). Територія, на якій змонтували цьогорічну «зелену красуню», і досі огороджена від «вторгнення» простих смертних (у тому числі й тих, кому може забагнутися протестувати проти влади). От тільки «красунею» ту конструкцію, яка замінить столиці традиційну головну ялинку, назвати зможе далеко не кожен.

Щоб із кредитом не возитись...

Щоб із кредитом не возитись...

У тому, що понеділок — день важкий, на власному досвіді переконалися співробітники одного з донецьких відділень банку «Креді агріколь», що стало об’єктом пограбування невідомими зловмисниками. Події розвивалися карколомно. За словами офіцера донецького міського управління міліції Ольги Почкалової, приблизно о 14–й годині до приміщення банку увірвалися двоє молодиків у чорному одязі й чорних масках, відкривши стрілянину з пістолетів. Унаслідок нападу поранення отримали троє людей (інформація про загиблих, яку спершу опублікували ЗМІ, на щастя, виявилася недостовірною).

Коли Схід і Захід — разом

Коли Схід і Захід — разом

Конкурс «Благодійник року» нині проводять уже вп’яте, і до розгляду журі надійшла рекордна кількість заявок, розповіли вчора на прес–конференції організатори акції. 160 проектів у сферах охорони здоров’я, допомоги дітям–сиротам, підтримки талановитої молоді, а також мистецьких проектів оцінювали відомі громадські й політичні діячі: Катерина Ющенко, Юрій Павленко, Леся Оробець, Мирослав Маринович, Олександра Коваль, Володимир Жовнір (головний лікар Центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України), Анна Данилюк (координатор мережі Глобального договору ООН в Україні) та інші.

Покалічена краса

Покалічена краса

Нещасний випадок з українською красунею Олесею Стефанко, яка нещодавно виборола титул першої віце–міс Всесвіту, стався під час проведення акції «Зірки на продаж» фонду «Анти–СНІД». Там дівчина зустрілася зі своїм прихильником, який купив на благодійному аукціоні лот «Політ на повітряній кулі з «Міс Україна—Всесвіт» Олесею Стефанко». На місці події була знімальна команда «Підйому», оскільки Новий канал теж є учасником цієї акції.

AtmaSfera цікавої науки

AtmaSfera цікавої науки

Якщо ви давно не бували в Київському планетарії, раджу сходити. Адже побачите його повністю оновленим, а відома зоряна зала вразить останнім словом техніки. Саме тут вперше в Україні можна побачити сферичне кіно, яке демонструють просто на склепінні велетенського купола планетарію — другого за розмірами в Європі. Це родзинка сучасного культурно–розважального центру AtmaSfera, який з початку грудня запрацював у столичному планетарії.

Хамсу губить холод

Хамсу губить холод

Особливо густо хамса «всіяла» 30–кілометрову ділянку узбережжя від селища Героївське до мису Киз–Аул. Поки що виявлено понад 15 тонн викинутої риби, але це ще не остаточна цифра. Виявляється, загибель риби спричинив погодний фактор, точніше — раптове зниження температури води, пояснив «УМ» завідувач відділу азово–чорноморських і океанічних морських живих ресурсів Південного науково–дослідного інституту морського рибного господарства і океанографії (Керч), кандидат біологічних наук Владислав Шляхов.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики