«Сімка» від «Валенсії» і вибрики Мессі

25.11.2011

Від футболістів, на яких тисне тягар відповідальності за результат, найчастіше марно очікувати видовищної гри. А от коли «гирі» вже не заважають творити, з’являються шедеври — на кшталт того, який позавчора у футбольній «Ла Скала» зрежисували «Мілан» та «Барселона». «Думаю, що ми подарували вболівальникам прекрасний спектакль», — сказав після поєдинку форвард каталонського клубу Ліонель Мессі.

 

Обидва гранди, які виграли на двох 11 Кубків чемпіонів, виходили на поле «Сан–Сіро» уже в статусі учасників «плей–оф». Очне протистояння італійського та іспанського чемпіонів мало назвати ім’я переможця групи Н, який на жеребкуванні 1/8 фіналу отримає статус «сіяного». Очевидно, питання «полегшеного маршруту» більше хвилювало «Барсу» — чинного переможця Суперліги, для якого ранній виліт із єврокубка вважатиметься провалом. «Мали намір фінішувати першими у групі, — розкрив карти керманич «синьо–гранатових» Хосеп Гвардіола. — І це нам вдалося». Для перемоги в групі «Барселоні» вистачило б і нічиєї, однак «ми дуже хотіли перемогти цю чудову команду», — сказав Мессі. Йому вдалося забити перший м’яч у своїй кар’єрі у ворота «Мілана». Щоправда, з пенальті. Причому — другим ударом. Арбітр змусив Лео перебити, бо, за правилами, при виконанні 11–метрового не можна зупинятися на останньому кроці й чекати, куди впаде воротар. «Міланісти» двічі відігрувалися по ходу матчу, але останнє слово залишилося за гостями — 2:3.

Один із можливих суперників «россо–нері» у весняній стадії ЛЧ — лондонський «Арсенал», який за тур до фінішу став недосяжним для своїх конкурентів по квартету F.

А «Байєру» з Леверкузена, який після домашньої перемоги над «Челсі» теж розжився перепусткою до «плей–оф», щоб отримати «сіяний» статус, в останньому матчі групи Е слід перемогти відвертого аутсайдера — «Генк». Що це не проблема, в середу продемонструвала «Валенсія». Забивши сім «сухих» м’ячів у ворота бельгійців, «кажани» здобули свою найбільшу перемогу в єврокубках.

На фініші групового етапу валенсійців чекає значно складніше випробування. Перемога або «суха» нічия в матчі проти «Челсі» на «Стемфорд Брідж» дозволить «Валенсії» продовжити боротьбу за головний клубний трофей футбольної Європи.