Євро — з Бровками і Тузиками

Євро — з Бровками і Тузиками

«Євро вже нікому відмінити несила, але ми діятимемо на нерви і УЄФА, і українській владі, аби в країні перестали знущатися над тваринами. Ми звертаємося і до найбільших компаній–спонсорів проведення європейської першості, аби вони відмовилися фінансувати чемпіонат у країні, де вдаються до печерних методів боротьби з безпритульними тваринами. У Європі багато людей стали думати, що в Україні живуть черстві й жорстокі люди. Уже є півмільйона підписів проти проведення Євро в Україні», — таку заяву днями виголосив Дітер Ернст, президент найбільшого товариства захисту тварин ETN на прес–конференції в Києві.

Красиво — аж небезпечно

Красиво — аж небезпечно

Київська влада, як повідомила її прес–служба, екологам на радість, цього року обіцяє встановити на головній площі столиці штучну новорічну красуню. Головне управління КМДА з питань культури повідомило, що штучна ялинка, яку встановлять на заміну старому 20–річному каркасові для справжніх сосон, буде важчою у сім разів (50 тонн) і з новими іграшками. Засвітити символ Нового року планують 17 грудня, о 17:20. На урочистостях мають виступити Потап і Настя, Ірина Білик, Ані Лорак і ТНМК. Загалом програма святкувань уже розписана аж до Водохреща.

Храм в обмін на квартиру?

Храм в обмін на квартиру?

Скандальне будівництво на вулиці Гончара, 17–23 зупинив Адміністративний суд міста Києва. Днями він виніс ухвалу про припинення будівельних робіт на час розгляду справи. Про це «УМ» повідомила голова фракції «БЮТ–Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова. Водночас пані Тетяна висловила скепсис щодо дієвості такого кроку суду: «Аби припинити це будівництво, було прийнято вже купу рішень: і заяви Президента, і рішення Київради про призупинення будівництва у центрі міста, і протести ЮНЕСКО та громадськості, але будівельники будували і будували. Безумовно, ухвала суду про зупинення будівництва важлива, але чи звернуть на це увагу забудовники, невідомо». Депутатка нагадала, що попередня аналогічна ухвала Шевченківського районного суду ніяк не вплинула на діяльність будівельників.

Всі статті рубрики