Замість покарання — профанація

Замість покарання  — профанація

Учора, в Міжнародний день протидії безкарності, вітчизняні «акули пера» солідарно з колегами з усього світу вимагали від влади забезпечити нормальну діяльність працівників засобів масової інформації. Для більшої аргументованості власних вимог через керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації Президента Віктору Януковичу передали петицію з переліком злочинів щодо журналістів, які досі не розкриті. «Ми вимагаємо знайти і покарати убивць журналіста Василя Климентьєва. Замовників убивств Ігоря Александрова і Георгія Гонгадзе, адже якщо виконавці злочину сидять за ґратами, то замовників досі офіційно навіть не названо», — каже «УМ» учасниця акції під АП, представник організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк.

Чіпована красуня

Чіпована красуня

Заклики екологів відмовитися від живих новорічних ялинок знаходять дедалі більше прихильників. Але турбота про природу тут часто ні до чого: для багатьох людей вирішальним аргументом на користь штучної зеленої красуні є те, що, придбавши один раз, її можна використовувати щороку. Адже «одноразові» деревця стають дедалі дорожчим задоволенням. І цього року їх вартість знову зросте.

«Київенерго» — на блюдечку

«Київенерго» — на блюдечку

Поки в центрі уваги політично активної громадськості була сьома річниця Помаранчевої революції й пов’язані з нею вибрики влади на Майдані, ті «мешканці Донбасу», яким більшості простих українців точно немає за що дякувати, потирали руки. Як повідомляє «Українська правда», 22 листопада Антимонопольний комітет розпорядився зробити безконкурентним продаж «Київенерго» — найприбутковіший об’єкт в українській енергетиці. На який давно накинув оком Рінат Ахметов.

Пастор — Феміді: простіть грішника!

Пастор — Феміді: простіть грішника!

Справа про побиття рибалок у Заставнівському районі головою районної адміністрації Михайлом Бойчуком та його ріднею скоро перетвориться на справжній фарс. Як уже писала «УМ», суд постійно затягує винесення рішення. Мабуть, для того, аби пильність зрештою втратили всі, кого досі цікавить вирок.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Здрастуйте, я ваш «принц»

Здрастуйте, я ваш «принц»

Буковинські ЗМІ досі обговорюють новину, яка минулого тижня створила неабиякий ажіотаж: працівники чернівецької служби «Народна допомога», що опікуються бездомними, виявили біля залізничного вокзалу Чернівців незвичайного «бомжа». Справжнього американця. 53–річний Керрі Долего зi штату Арізона не знав жодного слова російською чи українською, впродовж тижня спав у залізній будці неподалік вокзалу разом із місцевими безхатченками і ніяких спроб облаштуватися цивілізованіше не робив. Після того, як його помили, нагодували й поселили в приміщенні «Народної допомоги», американець розповів свою історію, гідну серіалу «Санта–Барбара».

Виховуйте дітей «бюджетно»!

Виховуйте дітей «бюджетно»!

У гонитві за здиранням податків на розкіш уряд і не помітив, як зарахував до категорії заможних навіть матерів–одиначок. З метою поповнення державної скарбниці та у зв’язку зі змінами в бюджеті з 1 грудня Кабмін починає «унікальний» експеримент під назвою «Непрямі методи оцінки доходів громадян». Згідно з концепцією проекту, перевірятимуть саме матерів–одиначок, які претендують на соціальну допомогу. Про їхні доходи інспектори управлінь праці та соціального захисту розпитуватимуть сусідів, які заповнюватимуть спеціальні анкети.

У «криївку» — без «мобілки»

У «криївку» — без «мобілки»

Уже понад 15 років у Тернополі діє унікальний музей політв’язнів, облаштований у приміщенні колишнього слідчого ізолятора КДБ. В одній iз його підземних кімнат–камер силами активістів місцевих патріотичних організацій та спонсорів повністю відтворено антураж і атмосферу криївки Української повстанської армії. Там і відбулася вперше незвичайна патріотична акція «Доба в УПА», в якій узяли участь вісімнадцять молодих добровольців.

«Лялька» для доньки

«Лялька» для доньки

У Черкаському пологовому будинку №2 прийняли пологи у Діани Кньовець, якій лише 14 років. Дівчинка стала мамою справжнього богатиря — народила сина вагою 4,150 кілограма і 56 сантиметрів на зріст. Хлопчика назвали Богданом. «Дитина народилася доношеною і здоровою. Правда, довелося робити кесарів розтин, оскільки немовля йшло не голівкою, а ніжками», — розповів «УМ» головний лікар пологового будинку №2 Василь Габро, який сам оперував юну пацієнтку.

Всі статті рубрики