Діяльність в одному з мікрорайонів Івано–Франківська підпільного м’ясопереробного цеху, продукція якого щодня потрапляла на споживчий ринок Прикарпаття, була налагоджена на широку ногу, але за правилами суворої конспірації. Входи в будівлю, подвір’я довкола якої невсипно охороняв злий пес, були завжди замкнені зсередини і відкривалися тільки після умовного сигналу, а ковбасні вироби та напівфабрикати з м’яса виготовлялися винятково вночі. Потрапити на нелегальне виробництво оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю змогли, лише скориставшись моментом, коли звідти виїжджав фургон.
«У так званому ковбасному цеху виявлено немарковане м’ясо сумнівного походження, вигляд і запах якого справляв гнітюче враження. У шести кімнатах — безпросвітна антисанітарія: брудні обладнання і посуд, фарш, покритий цвіллю, готовий напівфабрикат зберігався абияк поміж сторонніми предметами. Там же виявлено якісь папірці з адресами, за якими експедитор мав доставити продукцію для реалізації», — повідомили «УМ» у прес– службі прикарпатської міліції.
Як вдалося встановити, власником підпільного виробництва був 38–річний іванофранківець, котрому тепер загрожують чималі штрафні санкції або виправні роботи строком до двох років. За попередніми даними, в підпільному цеху за одну зміну виготовляли близько 700 кілограмів несертифікованих ковбас та напівфабрикатів, сумнівну якість яких нині досліджують експерти.