Дезокупація Америки

Дезокупація Америки

Учора вранці поліція Нью–Йорка почала демонтувати наметове містечко протестного руху «Окупуй Уолл–стріт» у парку Манхеттена, чи на Площі Свободи, як охрестили свій табір учасники акції. Оголосивши, що якщо «окупанти» добровільно не залишать парк, їх заарештують, поліцейські одразу вирушили в наступ на намети.

Мафія і футбол — несумісні

Мафія і футбол — несумісні

У Ріо–де–Жанейро з неділі триває масштабна спецоперація поліції. Під прикриттям з гелікоптерів та бронетранспортерів бійці спецзагонів рушили на фавели — бідні райони найбільшого міста Бразилії, які повністю перебувають під контролем наркомафії. Перший наступ виявився успішним: три тисячі поліцейських учора повністю перебрали під свій контроль найбільшу фавелу Ріо — Роцінху — та два сусідні мікрорайони. Цей район вважався головним бастіоном наркоторговців. Під час операції поліція конфіскувала 300 кілограмів наркотиків (переважно марихуани та кокаїну) та зброю: 15 автоматів, гранати тощо.

«Справжнє кохання» після відставки

«Справжнє кохання» після відставки

22 листопада, тобто через 10 днів після відставки Сильвiо Берлусконі з посади прем’єр–міністра Італії, з’явиться новий альбом із піснями на його вірші. Як повідомляє італійська інформагенція АНСА, збірка балад під назвою Il vero amore («Справжнє кохання») — це черговий результат співпраці політика–лірика зі співаком із Неаполя Маріано Апічеллою.

Замість СРСР — ЄС з Україною?

Замість СРСР — ЄС з Україною?

Володимир Путін, відпочивши за чотири роки на прем’єрській посаді, вже сповнений райдужних планів на майбутнє президентство. Якими охоче поділився із закордонними політологами й експертами, членами Валдайського клубу. Застілля в одному з найкращих ресторанів на Новоризькому шосе відбулося ще увечері минулої п’ятниці, проте його учасники не поспішали розкривати подробиць.

Бомжувати? Тільки за ґратами

Бомжувати? Тільки за ґратами

Кожного, хто відвідував Будапешт, зокрема і автора цих рядків, вражала як краса та велич цього міста, так і кількість місцевих жебраків–безхатченків. Усі тротуари в центрі угорської столиці, особливо у районі вокзалу Келеті, де під навісами балконів та в нішах будинків можна знайти притулок від дощу й негоди, перетворені бездомними на «квартири». Місцеві бомжі також є неодмінним атрибутом на лавочках у парках та біля костелів міста.

Всі статті рубрики