«Королі» найбагатші і по смерті

27.10.2011

Журнал «Форбс» склав традиційний щорічний рейтинг найбагатших знаменитостей–мерців. Другий рік поспіль список очолив Майкл Джексон, його посмертний дохід за рік (від жовтня 2010–го) становив 170 мільйонів доларів.

Це трохи менше, ніж «король поп–музики» мав у попередньому рейтингу — за 2010 рік. Тоді доходи спадкоємців Джексона від продажу платівок та фільмів про життя і смерть Майкла становили 275 мільйонів. Нагадаємо, знаменитий співак помер у червні 2009 року від передозування сильного анестетика. Несподіваний кінець Джексона спричинив вибух попиту на його останні альбоми.

На другому місці в ниніш­ньому рейтингу заможних небіжчиків — Елвіс Преслі. «Король рок–н–ролу» регулярно очолював цей список до смерті Джексона. За минулий рік реалізація записів та інших матеріалів під егідою Преслі принесла його спадкоємцям 55 мільйонів доларів.

На третій позиції в рейтингу — акторка Мерилін Монро, яка «заробила» 27 мільйонів доларів. Наступний — художник–мультиплікатор Чарльз Шульц, автор «Снупі» (25 млн). На п’ятому–шостому місцях з’явилася новенька —Елізабет Тейлор, яка померла в березні цього року. Цю сходинку «Клеопатра» розділила з «бітлом» Джоном Ленноном, маючи 12 мільйонів доларів посмертного заробітку.

Далі в рейтингу йдуть науковець Альберт Ейнштейн — 10 млн., дитячий письменник і мультиплікатор Теодор Гейзель на прізвисько Доктор Сьюз — 9 млн., музикант Джимі Хендрікс і шведський письменник Стіг Ларссон (автор серії романів «Дівчина з татуюванням дракона») — по 7 млн.

На мільйон менше приніс творчий спадок акторки Бетті Пейдж, митця українського походження Енді Ворхола та «бітла» Джорджа Харрісона.