НОВИНИ ПЛЮС

26.10.2011

Звинувачення

Обшуки у екс–голови Мінвуглепрому Віктора Полтавця минулого тижня проводилися в рамках справи за фактами фінансових зловживань із бюджетними коштами. Про це вчора на брифінгу сказав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. «Порушено кримінальну справу за фактами фінансових зловживань при русі бюджетних коштів, пов’язаних із вугільною промисловістю. Враховуючи, що Полтавець був міністром вугільної промисловості, в матеріалах справи є дані про його причетність», — цитує Могильова агенція «Інтерфакс–Україна».

Віктор Полтавець очолював Мінвуглепром в уряді Юлії Тимошенко з грудня 2007–го до березня 2010 року.

Столиця

Партія «УДАР» Віталія Кличка ініціюватиме зміни до закону про столицю, щоб повернути Києву реальне самоврядування. В інтерв’ю ZN.UA Кличко заявив, що «Київ — чи не єдине місто в Європі, де немає місцевого самоврядування. Тому всенародно обраний мер має отримати серйозні повноваження, аби мати можливість провести реформи. Ситуація, коли багатомільйонне місто залежить від призначеного намісника, — неприпустима».

За словами лідера «УДАРу», влада сьогодні лише декларує боротьбу з корупцією: «У в’язниці чомусь сидить Луценко, котрого звинувачують у розтраті 40 тисяч гривень на зарплату водієві, а мер Черновецький, який вкрав 70 мільярдів (і влада про це заявила публічно), подорожує за кордоном, просто не ходить на роботу... При цьому жодної справи по членах його команди не доведено до суду».

Реагуючи на слова Віталія Кличка, формальний київський міський голова Леонід Черновецький оприлюднив заяву, в якій зазначив, що буде судитися з Кличком, оскільки вважає, що той образив його честь і гідність. Черновецький просить Кличка негайно з’явитися в прокуратуру з конкретними доказами його злочинної діяльності або понести кримінальну відповідальність за безпідставні обвинувачення, переказує агенція «Ліга–бізнесінформ». Лідера партії «УДАР» Черновецький, відсутній в Україні, називає «політиком–невдахою, який хоче притягнути до себе увагу виборців і таким нечесним способом завоювати їхню довіру».

Справа Луценка

Учора й позавчора засідання у справі екс–міністра Юрія Луценка в Печерському райсуді Києва вранці відкривалися й відразу ж закрилися — через відсутність низки учасників процесу. Зокрема, вчора не з’явився прокурор Клименко, двоє захисників Луценка й адвокати двох міліціонерів, Павленова й Тарасенка, які також проходять підсудними у кримінальній справі.

Вето Президента

Президент Віктор Янукович учора, перебуваючи з візитом у Бразилії, заветував Закон «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкта житлової нерухомості». Про це повідомила прес–служба глави держави.