Цариці — від істоти

Цариці — від істоти

Із такою пропозицією виступив вiдомий москвофіл, депутат Луганської обласної ради, голова Всеукраїнської громадської організації «Молода гвардія» Артем Клінчаєв. Депутат переконаний: його ініціатива у найближчі 2—3 роки стане реальністю. Мовляв, депутати облради підтримали цю ідею, землю пiд пам’ятник Катерині вже виділено просто в центрі Луганська, а всі необхідні акти оформлено. У розмові з «УМ» Клінчаєв запевнив, що триває благодійний збір коштів на пам’ятник.

«Океан» боргiв

«Океан» боргiв

Директора Миколаївського суднобудівного заводу Леонiда Шумила зняли з посади з «подачі» керівництва області. А найближчими днями суд розпочне слухання у справі про банкрутство заводу «Океан», призначить нового арбітражного керуючого підприємством. Борг перед робітниками станом на 15 жовтня перевищив 40 мільйонів гривень, ще 5 мільйонів необхідно віддати до Пенсійного фонду.

Ті самі гості до того самого Лева

Ті самі гості до того самого Лева

Львів знову може стати ареною фізичного протистояння прорадянських та націоналістичних сил — як було вже 9 травня. Комуністи та антифашисти України запланували на 28 жовтня у Львові так званий Антифашистський конгрес. Організатори заходу приурочать свої всеукраїнські збори до 75–ї річниці львівського Антифашистського конгресу діячів культури 1936 року та 67–ї річниці визволення України від німецько–фашистських загарбників.

Боротися немає сил

Боротися немає сил

Вирок, який проголосив суддя Жовтневого районного суду Дніпропетровська Сергій Пойда, безперечно, увійде в українську історію. Адже 37–річного селянина з віддаленого від обласного центру Апостолівського району Юрія Слободу, батька двох дітей, один з яких — інвалід, засуджено до двох років позбавлення волі. Щоправда, з річним іспитовим терміном. Як запевняє адвокат засудженого Таїсія Гокова, стаття 383 Кримінального кодексу, яку інкримінували її підзахисному, є екзотичною у всеукраїнському вимірі. Адже передбачає покарання за завідомо неправдиве повідомлення суду, прокуратурі, слідчому або органу дізнання про вчинення злочину.

Всі статті рубрики