Без 4 «лимонів»

12.10.2011
Без 4 «лимонів»

Далі буде: американська телекомпанія «Фокс» продовжить показ нових серій мультиплікаційного серіалу «Сімпсони» ще принаймні два сезони. А була загроза, що знаменитий довгограючий мультфільм закінчиться вже цього року — через відсутність компромісу між компанією та акторами, які озвучують головних персонажів.

Умовою продовження «Сімпсонів» було суттєве скорочення витрат на виготовлення фільму. Минулого четверга виконавчі продюсери мультсеріалу погодилися на урізання власних зарплат заради порятунку проекту. Але головне було — умовити акторів «озвучки». І це таки вдалося, повідомляє агенція «Рейтер». Голоси Гомера — Ден Кастелланета, Мардж — Джулі Кавнер, Лізи — Ярдлі Сміт і Барта — Ненсі Картрайт (так, хлопця озвучує 53–річна жінка) зголосилися отримувати гонорар у розмірі 4 млн. долари за сезон на всю групу, а не 8 млн., як досі.

«Сімпсонів» випускає продакшн–студія «Грейсі філмз» для компанії «ХХ століття Фокс телевіжн». Це найдовший безперервний мультсеріал в історії американського телебачення (і, мабуть, не лише американського). Демонстрація повноцінних серій «Сімпсонів» почалася у грудні 1989 року на каналі «Фокс». Відтоді за 22 повні сезони було видано на–гора 486 епізодів, нині триває 23–й сезон. Як уже повідомляла «УМ», він почався серією, в якій автори висміяли правителя України Віктора, вельми схожого на Януковича. «Сімпсони» не бояться зачіпати і політику, і соціальні, економічні проблеми. Із гумором Гомера Сімпсона та його середньостатистичної американської сім’ї познайомилися глядачі більш ніж ста країн. Шоу триватиме: після 316–ї серії поточного сезону будуть і наступні.