Юля платила чи ні?

Юля платила чи ні?

Майже п’ятнадцять років тому — 3 листопада 1996 року — в аеропорту Донецька кілери цинічно розстріляли з автоматів народного депутата, бізнесмена Євгена Щербаня разом із дружиною. Виконавців покарано, але не замовників. Побіжно Генпрокуратура натякала на причетність до цього вбивства двох колишніх прем’єр–міністрів України — Павла Лазаренка (його прізвище навіть вказували у вироку Луганського обласного суду, який розглядав справу щодо виконавців) та Юлії Тимошенко (щодо її ролі у цій справі два місяці тому висловився в одному з інтерв’ю перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін). Утім можна констатувати, що Генпрокуратура досі не відповіла на запитання: чи дійсно Леді Ю оплачувала вбивство Щербаня, чи ні?

Шпигун в окулярах

Шпигун в окулярах

Скадовський райсуд визнав громадянина Туреччини винним і засудив його до чотир­ьох років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік за спробу торгувати шпигунською технікою. Як розповіли «УМ» у прес–службі СБУ в Херсонській області, все почалося в Скадовському морському порту. Тоді підприємливий турок був затриманий митниками під час завантаження незадекларованого товару в свою вантажівку. Чоловік привіз із турецького порту Зонгулдак в Україну велику партію сонцезахисних окулярів, продуктів харчування та одягу. Під час митного огляду чоловіка попросили зняти його темні окуляри, адже на вулиці було досить хмарно та прохолодно. Проте той відмовився.

Огурцов має відповісти

Огурцов має відповісти

Народний депутат, Герой України Григорій Омельченко просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу проти судді Окружного адміністративного суду Києва Олексія Огурцова за ухвалення «завідомо неправосудного рішення щодо заборони організації та проведення засідань Пленуму Верховного Суду України». Відповідний депутатський запит він направив Генпрокурору Віктору Пшонці. Ще один запит нардеп направив Президенту Віктору Януковичу, в якому просить ужити заходів щодо звільнення Огурцова за порушення присяги судді та від­реагувати на вищезгадану скандальну ухвалу цього служителя Феміди.

Всі статті рубрики