Людина з телевізора чи письменник?

Людина з телевізора чи письменник?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із початком нового телевізійного сезону в кількох нових проектах з’явилося немало письменників. Чи знає про це глядач iз глибинки?

Не лише хедлайнером телевізійного рекламного ролика, а й одним із облич каналу став поет Олександр Ірванець — iз притаманним йому артистизмом він у буквальному розумінні начитує стилізовану агітку, закликаючи глядачів до перегляду пізнавальної програми «Альбертейнштейн» на каналі ТВі. Хоча це не перша регулярна поява Підскарбія Бу–Ба–Бу в телевізорі: свого часу Ірванець у віршованій формі коментував наше сьогодення на «5–му каналі». На каналі IСTV як телеведучий з’явився ще один український письменник — Анатолій Барбакару. Правда, його прізвище викликає в частини поціновувачів красного письменства спочатку непорозуміння, потім — шок. Адже в минулому Барбакару розшукувала міліція як професійного картяра–шулера, він відсидів своє, потім почав працювати на одеському телебаченні кримінальним репортером, тоді ж став писати детективи. Проте громадянин України, який є автором творів, виданих двома українськими видавництвами, таки українським письменником є. З огляду на свою біографію, письменник Барбакару став «обличчям» реаліті–шоу з життя вчорашніх засуджених «Джентльмени на дачі».

Вікторія Сюмар: На жаль, глядач не голосує рейтингами

Вікторія Сюмар: На жаль, глядач не голосує рейтингами

«Інтер», «1+1», Новий, «Україна», СТБ, ICTV та Перший Національний у прайм–таймівських новинах уже традиційно надають перевагу владі та її діям, не балують увагою опозицію, розповідають про видовища, кримінал та катастрофи. Такий висновок дослідження, проведеного у вересні громадською Академією української преси разом з ученими–соціологами. Про те, чому укорінюються «традиції», які нівелюють право глядачів отримувати достовірну інформацію, ми говоримо з медіа–експертом, виконавчим директором Інституту масової інформації Вікторією Сюмар.

Всі статті рубрики