Загород–загін

06.10.2011

Управління справами апарату Верховної Ради повторно спростовує причетність до зведення металевої загорожі на межі з Маріїнським парком. «ВРУ не виступає замовником робіт з встановлення металевої огорожі на межі з Маріїнським парком», — ідеться у листі управління у відповідь на запит «УМ».

Нагадаємо, раніше «УМ» уже отримувала аналогічну відповідь від апарату ВР. Написання нового запиту було обумовлене тим, що у «Віснику державних закупівель» з’явилося повідомлення, що парламент планує провести ремонт загорожі довкола будівлі на вул. Грушевського, 5. З’явилося припущення, що саме за ці гроші депутатів «посадили у клітку», а маніфестантів — позбавили можливості підступитися на площу перед Радою. Проте апарат ВР заявляє, що йшлося про відновлення старих конструкцій — невеличкого парапету, а не про монтаж нової високої загорожі.

«При виконанні робіт iз капітального ремонту адмінбудинків Верховної Ради України у 2011 році планувалося здійснити капітальний ремонт металевої огорожі, яка була пошкоджена (під час мітингу «афганців». — Ред.), із заміною окремих її елементів біля центрального адміністративного будинку парламенту вздовж вулиці Грушевського», — йдеться в листі управління справами.

Таким чином, запитання — хто ж саме спорудив «берлінську стіну» навколо Ради — й надалі лишається без відповіді.