Пільги — то святе

Пільги — то святе

Українська влада розуміє тільки мову сили. Це красномовно довела акція протесту воїнів–афганців, на яку в кабінетах влади відреагували, можна сказати, просто блискавично. Минулої п’ятниці Прем’єр–міністр Микола Азаров підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій «афганців» та чорнобильців, які мають врегулювати наболіле «пільгове» питання.

Молитва за Януковича

Молитва за Януковича

П’ятий за рік візит пат­ріарха Російської православної церкви Кирила в Україну, попри скандальний ореол (нагадаємо, націонал–патріотичні сили та почуття віруючих інших конфесій обурили рекламні щити «Буковина вітає свого патріарха», розвішені вздовж трас напередодні візиту), минув досить спокійно. Після відвідин східних теренів України (Луганська) для предстоятеля РПЦ було важливо зазирнути ще й кудись на захід нашої держави, аби продемонструвати: вплив його церкви не обмежується «ісконнимі» територіями. У цьому сенсі багатоконфесійна Чернівецька область для патріарха особливо важлива: окрім ненависної УПЦ Київського патріархату, тут дедалі більше нарощує свій вплив в усіх сенсах «канонічна» Румунська православна церква.

Удар по діаспорі

Удар по діаспорі

Замоскворецький суд Москви підтримав міністерство юстиції РФ у справі про ліквідацію Об’єднання українців Росії. Як повідомив УНІАН адвокат ОУР Алім Жгулєв, служителі російської Феміди відмовилися задовольнити заяву української сторони про скасування попередження, яке виніс їм російський Мін’юст.

Комуніст теж хоче смачно їсти

Комуніст теж хоче смачно їсти

Феодосійський міський суд засудив голову кримського курортного містечка Орджонікідзе Максима Дубініна до п’яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Такий вирок 23–річний (наразі наймолодший в Україні) мер, який рік тому переміг на місцевих виборах за підтримки Комуністичної партії, отримав за вимагання хабара в розмірі 50 тисяч гривень. Його спільникам — заступникові голови Станіславу Бовшику та депутатові селищної ради Борису Кузнецову — суд відміряв по п’ять років умовно із забороною обіймати організаційно–розпорядчі посади протягом двох років.

Ковдра зі святого місця

Ковдра зі святого місця

Цьогоріч хасидів до Умані з’їхалося менше, ніж очікувалося, — загалом 26 тисяч, із них майже 3 тисячі — жінки. Як розповів «УМ» перший заступник уманського міського голови Петро Паєвський, прочани прибули з 24 країн світу — навіть із віддаленої Коста–Рики.

Битва за «Сяйво»: раунд другий

Битва за «Сяйво»: раунд другий

Колектив столичної книгарні «Сяйво», який півтора року боровся з рейдерами екс–зятя Черновецького В’ячеслава Супруненка, після розблокування свого приміщення на Великій Васильківській готується до нового етапу боротьби. Здавалося б, коли 26 серпня працівники ЖЕКу вирізали замок і дирекція та представники адміністрації нарешті потрапили до захопленої раніше книгарні, можна було святкувати перемогу. Але конфлікт триває й досі. А запевнення завідувача сектором моніторингу та аналізу судових справ щодо захисту інтересів Київміськдержадміністрації в судах Сергія Скобельського, що восени книгарня запрацює в надсучасних умовах і зі старим колективом, виявилися не зовсім тим, чого очікували «сяйвівці».

Зупинимо біль разом!

Зупинимо біль разом!

Тиждень соціальних акцій та спеціалізованих заходів, що відбудуться по всій Україні, проводиться з нагоди Всесвітнього дня паліативної допомоги, який світ відзначає 8 жовтня. Організатором проекту виступила Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги, до діяльності якої активно долучаються церковні діячі, представники громадських організацій та відомі особистості (Даша Малахова, Ірена Карпа, Владислав Яма, Владислав Ващук, Гайтана тощо).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики