Діамант для чемпіонки

20.09.2011
Діамант для чемпіонки

Стрибає Ольга Саладуха. (Фото з сайту Daylife.com.)

За роки незалежності наші легкоатлети здобули чимало медалей чемпіонатів світу й Європи, але при цьому рідко відзначалися стабільно високими результатами. Минулої п’ятниці нову сторінку до історії української «королеви спорту» вписала стрибунка потрійним Ольга Саладуха. 28–річна донеччанка зійшла на вершину, яка ще ніколи не підкорювалася нашим співвітчизникам, — стала переможницею «Діамантової ліги».

Свій черговий тріумф чемпіонка світу й Європи оформила в Брюсселі, де відбувся Меморіал ван Дамма — 14–й, останній у цьому році, етап найпрестижнішої серії комерційних турнірів «Діамантова ліга». Оля впевнено перемогла за відсутності основної конкурентки, травмованої кубинки Яргеліс Савіньє. Упродовж сезону українка на етапах «ДЛ» чотири рази піднімалася на першу сходинку і двічі — на другу, за що в підсумку отримала 40 тисяч доларів і діамант.

Крім Саладухи, в бельгійській столиці з–поміж українців відзначився також стрибун потрійним Шериф Ель–Шериф — темношкірий дніпропетровець показав другий результат. А бігунка на 1500 м Ганна Міщенко фінішувала четвертою з персональним рекордом, зате посіла «бронзову» позицію в загальному заліку «ДЛ».