«Обручка, сер!»

16.09.2011
«Обручка, сер!»

Пол Маккартні й Ненсі Шевелл. (Фото з сайту Dailymail.co.uk.)

Цих вихідних сер Пол Маккартні втретє стане на шлюбний рушник. Принаймні такий анонс оприлюднило видання US Weekly з посиланням на джерело, близьке до 69–річного екс–«бітла». Церемонія пройде в Англії й буде дуже скромною.

Обраницею найбагатшого з музикантів стала розлучена американська бізнесвумен Ненсі Шевелл. Їй 51, і роман із Маккартні триває вже майже чотири роки.

Про намір сера Пола знову одружитися стало відомо 6 травня, коли він під час романтичної вечері при свічках подарував подрузі антикварну обручку «Картьє» за 650 тис. доларів.

Нагадаємо, Маккартні був одружений двічі. Його перша дружина Лінда померла від раку в 1998 році. У 2002–му рок–н–рольний світоч побрався з колишньою моделлю Хізер Міллс. Скандальний розрив через чотири роки і остаточне розлучення в 2008–му полегшили гаманець музиканта–мільярдера на 24,3 млн. фунтів.

Але віддавати гроші для сера Пола — не проблема. Навіть навпаки. Недарма Маккартні буде присвоєно титул «філантроп 2012 року». Таке рішення днями ухвалили представники MusiCares — благодійного відділення Національної академії мистецтва і науки звукозапису США. Як повідомляє сайт Variety, комісія MusiCares вирішила відзначити Пола Маккартні за велику доброчинну роботу і творчу діяльність. «Унікальний талант, відданість справі і безпосередність, яку він привносить у свої проекти та виступи, не мають собі рівних, і при цьому не поступаються щедрості Пола Маккартні та його увазі до різних благодійних починань», — ідеться в заяві голови академії Ніла Портноу.

Маккартні ж скромно зазначає, що вважає заняття музикою одним із способів надання допомоги тим, хто її потребує. Нагадаємо, концерт сера Пола у червні 2008 року на переповненому майдані Незалежності в Києві теж був доброчинним — легендарний «бітл» не отримав за нього гонорар.

Урочиста церемонія вручення відзнаки MusiCares і званий обід на честь музиканта відбудуться 10 лютого в Лос–Анджелесі. Всі кошти, виручені під час цього святкування, а також від інших заходів, що передують врученню премій «Греммі», будуть спрямовані у благодійні фонди MusiCares.