НОВИНИ ПЛЮС

16.09.2011

20 млрд. гривень

щороку витрачають українці на отримання всіляких дозволів, ліцензій, довідок і узгоджень, підрахував статистику платних послуг Антимонопольний комітет.

 

210 млн. осіб

або 3 відсотки населення світу вживають наркотики, повідомив голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я Філіп Ламі.

 

162 млн. євро

виграв у лотерею житель департаменту Кальвадос у Нижній Нормандії (Франція). Поки що переможець розіграшу не заявив права на виграш.

 

34,2 млн. тонн зерна

намолочено в Україні цього лiта. Середня врожайнiсть — 36,6 центнера з гектара, що на 24 відсотки більше, ніж у 2010 роцi, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

 

22 млн. євро

виділила Рада Європи Україні на реалізацію демократичних реформ у рамках трирічного Плану дій на 2011—2014 роки, повідомив речник МЗС Олександр Дікусаров.

 

2,5 млн. туристів

за рік розраховує приймати Київ після проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу, заявив голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов.

 

47,7 тисячі японців

досягли 100–річного віку, що на 3,3 тисячі більше, ніж рік тому, інформує Міністерство охорони здоров’я цієї країни.

 

20 тисяч українських хлопців

у віці 10—19 років практикують одностатевий секс, дослідив Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка.

 

6 тисяч євро

штрафу заплатить британський модельєр Джон Гальяно за расистські висловлювання, присудив суд Парижа.

 

16 сіл

щороку зникають iз мапи України через брак ефективного економічного управління, заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>