Не помітивши стихію

31.08.2011
Не помітивши стихію

Олександр Долгополов у матчі проти Фредеріко Жиля. (Фото з сайту Daylife.com.)

Попри певні побоювання щодо руйнівної дії урагану «Айрін», який вирував на східному узбережжі Сполучених Штатів, останній у цьому році турнір «Великого шолома» почався вчасно і без особливих ускладнень. Хіба що через збої в роботі аеропортів деякі тенісисти не змогли прилетіти заздалегідь, як планували.

У найближчі два тижні на хардових кортах Національного тенісного центру у нью–йоркському парку «Флешинг мідоуз» розіграють призовий фонд у розмірі 22,063 млн. доларів. Майже 17 «лимонів» виділено на одиночні розряди, переможці в яких отримають по 1,8 млн. За кусень цього пирога змагатимуться всі найсильніші: у чоловіків десятка найкращих за рейтингом зібралася повністю, а в жінок бракує лише третьої за списком — переможниці двох попередніх «Ю–Ес оупен» бельгійки Кім Клійстерс.

До основної сітки потрапили п’ятеро українців, і троє з них грали в перший же змагальний день. 22–річний Олександр Долгополов підтвердив свій 22–й номер посіву перемогою над португальцем Фредеріко Жилем — 6:4, 6:2, 7:5. А от Сергій Стаховський, котрий у рейтингу АТР скотився на 55–те місце, в 1/64 фіналу наразився на 13–го сіяного — француза Рішара Гаске. Наш співвітчизник чинив гідний опір лише в перших двох партіях, та й то з негативним підсумком — 4:6, 4:6, 0:6.

Схоже, непогану форму в останні тижні набрала Катерина Бондаренко. У ніч на вівторок за київським часом українка просто розтрощила Люцію Градецьку — 6:3, 6:0. Це при тому, що представниця Чехії в рейтингу WTA зараз 47–ма, а Катя — 68–ма.

Учора ввечері в боротьбу вступили Олена Бондаренко й Сергій Бубка–молодший.

У перший день сіяні зазнали всього двох втрат: чешка Петра Квітова (5) поступилася румунці Александрі Дулгеру, а серб Віктор Троїцьки (15) — у п’ятисетовому марафоні колумбійцеві Алехандро Фальї. Натомість успішно подолали стартове коло росіянки Віра Звонарьова (2), Марія Шарапова (3), Надія Петрова (24), Марія Кириленко (25), француженка Маріон Бартолі (8), швейцарець Роджер Федерер (3), чехи Томаш Бердих (9) і Радек Штепанек (23), француз Гаель Монфіс (7), американець Марді Фіш (8).

Лідери посіву — данка Каролін Возняцьки й серб Новак Джокович — на корт стадіону імені Артура Еша вийшли вчора після обіду.