Банк узяв «останній герой»?

30.08.2011
Банк узяв «останній герой»?

Аїтутакі. Вид із літака.

Є майже в центрі Океанії такі собі острови Кука — архіпелаг і державне утворення у вільній асоціації з Новою Зеландією. Другий за розміром серед цих островів зветься Аїтутакі. Минулого тижня на цьому райському атолі тривав фінансовий колапс. Якийсь гаспид уперше в історії пограбував єдиний банк, що є на Аїтутакі. Та й як пограбував!

За повідомленням АВС News, грабіжник уночі проник у приміщення філії Bank of the Cook Islands і виніс готівкою 200 тисяч новозеландських доларів (116 тисяч євро). Із Раротонги — столичного атолу островів Кука — терміново прибув підрозділ поліції, що розслідує інцидент, який не має аналогів. Адже викрадені кошти — це практично вся грошова маса острова, загубленого в Тихому океані.

Голова острівної ради Аїтутакі висловив сподівання, що злочин буде розкрито. «Нас тут живе близько двох тисяч осіб. Усі більш–менш знайомі одне з одним. Якщо це зробив хтось із місцевих, про це дізнаються й інші, і гроші знайдуть».

Але ситуація ускладнюється тим, що Аїтутакі — популярний курорт, його часто відвідують туристичні судна. Поліція перевіряє, які саме кораблі причалювали до острова в ніч, коли було пограбовано банк.

Уперше атол Аїтутакі став відомим після 2006 року, коли тут відбулися зйомки американського телевізійного реаліті–шоу «Survivor» (на кшталт знайомого нам «Останнього героя»). Відтак сюди — до піщаних пляжів і кришталево чистої лагуни бірюзового кольору — щодня літають невеликі рейсові літаки з Раротонги.