ТЕНІСНА МОЗАЇКА

30.08.2011

«Великий шолом»

Учора в Нью–Йорку стартував відкритий чемпіонат США. За словами організаторів, ураган «Айрін», який вирував на східному узбережжі країни, серйозної шкоди Національному тенісному центру не завдав.

В основній сітці «Ю–Ес оупен» виступлять троє українських хлопців і двоє дівчат. Сергій Стаховський і Олександр Долгополов, Олена й Катерина Бондаренко потрапили туди напряму, а от Сергій Бубка пройшов три кола кваліфікації. В останніх двох матчах відбору донеччанин здолав сіяних Бемелманса з Бельгії (6:3, 6:2) і бразильця Да Сильву (6:2, 4:6, 6:3).

На жаль, жодна з п’яти українок, які починали відбір, не пробилася до «основи». У другому кваліфайн–раунді Марія Коритцева програла угорці Мелінді Цинк (6:2, 3:6, 4:6), а ще трьох наших вибили росіянки: Тетяну Лужанську — Катерина Бичкова (3:6, 4:6), Юлію Бейгельзімер — Ніна Братчикова (1:6, 2:6), Ольгу Савчук — Олександра Панова (5:7, 3:6). Леся Цуренко, нагадаємо, вибула в першому ж колі.

Чоловіки

Перед Нью–Йорком обидва українці програли на чвертьфінальній стадії турніру АТР в Уїнстон–Салемі (США): Долгополов — голландцеві Робіну Хаасе (4:6, 4:6), а Стаховський — французу Жульєну Беннето (6:3, 6:7, 2:6). Турнір виграв американець Джон Існер.

Жінки

У чвертьфіналі турніру WTA в Далласі Катерина Бондаренко поступилася Сабін Лісицьки — 1:6, 2:6. Зрештою німкеня виграла й фінал у француженки Араван Резаї.