Магічний таємничий президентський тур

Магічний таємничий президентський тур

Президент США Барак Обама, рейтинг якого невблаганно котиться донизу, вирішив боротися з цією неприємною тенденцією під час безпосереднього спілкування з виборцями. Сьогодні глава Білого дому завершує своє перше фактично передви­борче турне з прицілом на другий президентський термін. З понеділка Обама об’їхав три штати Середнього Заходу США, де на зустрічах із різною аудиторією розповідав про свої плани з поліпшення економічної ситуації. За три дні подорожі президент побував в Іллінойсі, Айові та Міннесоті – за «збігом обставин», саме в цих трьох штатах нещодавно побували з передвиборчими вояжами сенатори від Республіканської партії, які також сподіваються наступного року поборотися за Білий дім. Зрозуміло, що у своїх виступах вони гостро критикували нинішнього главу держави за брак у нього рис лідера нації.

По–християнськи — значить, вільно!

По–християнськи — значить, вільно!

Упродовж 40 років влада Данії безуспішно намагалася ліквідувати колонію хіпі під назвою Христианія в одному з районів Копенгагена. І от нарешті, остаточно переконавшись у безперспективності репресивних методів, обрала інший шлях — надала цьому вільному кварталу, до якого місцеві мешканці не допускають поліцію та представників влади, напівавтономний статус. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, відтепер республіка хіпі отримала офіційну назву Вільне Місто Христианія.

Фройляйн Коко: Шанель № F–7124

Фройляйн Коко: Шанель № F–7124

Легендарна Коко Шанель працювала на нацистську розвідку, запевняє автор нової біографії першої дами французької моди, яка вчора надійшла у продаж у США. У книжці Sleeping with the enemy, Coco Chanel’s secret war («У ліжку з ворогом: таємна війна Коко Шанель») американський журналіст Хол Вон, посилаючись на французькі, німецькі, британські та американські архіви, ствер­джує: Коко була німецькою шпигункою. Чутки про співпрацю Шанель з німецьким Абвером з’явилися ще за її життя, але сама мадемуазель кутюр’є, яка померла 1971 року, завжди категорично відкидала такі звинувачення.

Всі статті рубрики