Амністія? Нарешті!

Амністія? Нарешті!

Минуло вже три тижні після набуття чинності Закону «Про амністію в 2011 році», підписаного Президентом Віктором Януковичем. Згідно з даними пенітенціарної служби, під амністію цього року, яка триватиме рівно три місяці, потрапляють майже 13 тисяч засуджених. Натомість реально вийти на волю в листопаді зможуть лише близько трьох тисяч осіб, тобто кожен четвертий. Наразі «зеки», які підпадають під дію закону про амністію, активно пишуть заяви, які керівництво колоній скеровує до суду. Саме за Фемідою лишається останнє слово: чи вийде засуджений на волю, чи «топтатиме зону» ще рік–два. Уже до кінця серпня засуджені, які сподіваються на часткове скорочення терміну покарання за процедурою амністії, мають бути повідомлені про рішення в їхній справі. Ті ж засуджені, які претендують на повну свободу, мають почекати. Тим більше що останній раз амністію оголошували ще у 2008 році.

«Погоріли» на другій «справі»

«Погоріли» на другій «справі»

Правоохоронці Києва розкрили два напади на інкасаторів, скоєні протягом останніх чоти­рьох місяців. Як повідомили «УМ» в Управлінні зв’язків iз громадськістю МВС, затримано чотирьох підозрюваних у розбої віком від 35 до 40 років. Двоє з них уже мали проблеми з законом — потрапляли в поле зору міліції за зберігання зброї. У грабіжників під час обшуків вилучено автомобілі, маски з прорізами для очей, камуфляжну форму і частину викрадених грошей. Загалом розбійники заволоділи чималою сумою — понад сім мільйонів гривень. Але чималу частину награбованого вже встиг­ли витратити.

«Доїння» районного масштабу

«Доїння» районного масштабу

Співробітники облуправління СБУ Полтавщини викрили надто бурхливу діяльність начальника Чутівського райвідділу Державтоінспекції. За інформацією прес–групи УСБУ області, керівний даішник систематично вимагав та отримував хабарі від автовласників за проходження технічного огляду. Крім того, встановлено, що понад півроку посадовці того ж таки Чутівського райвідділу ДАІ «виписували» штрафи порушникам дорожнього руху, але не надсилали протоколи до органів виконавчої влади та суду, фактично «продаючи» їх водіям за готівку.

Відлік неволі

Відлік неволі

Колекцію з 15 годинників, зокрема й початку XIX століття, та два ордени Слави отримав Сумський обласний краєзнавчий музей. Передача речей відбулася згідно з рішенням Конотопського міськрайонного суду. А «винуватцем» такого подарунку став перевізник контрабанди, затриманий ще навесні на залізничному пункті пропуску «Конотоп». Співробітники СБУ затримали українця, знайшовши нагороди та годинники в його особистих речах, а ще — одягнені по кілька на кожну руку. Ці речі, визнані експертами історико–культурними цінностями, він намагався вивезти до Росії.

Всі статті рубрики