Марафон за тих, кого немає

Марафон за тих, кого немає

Незважаючи на те, що у нього немає однієї ноги, Олександр Мазуренко з Донеччини пройшов через три країни: Україну, Росію та Білорусь. Ці держави чоловік вибрав не випадково, адже свій марафон присвятив пам’яті жертв Чорнобильської аварії, пiд час мандрівки розповідав охочим про катастрофу. «Мета акції — вшанувати пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також українців Василя Макуху та Олексу Гірника, самоспалення яких стало протестом проти окупації українського народу», — розповів на прес–конференції в Києві Мазуренко. Такий довгий маршрут інвалід подолав за чотири місяці (в дорогу вирушив 26 квітня), у середньому проходячи за день близько 20 кілометрів. Ночував у наметі. Пана Олександра переслідували численні дощі впродовж усієї подорожі, тож, щоб захиститися від негоди, тягнув за собою ще й візок iз речами.

За прикладом мафії

За прикладом мафії

До чого тільки не вдаються деякі люди, аби зберегти свої статки, — навіть до фіктивних розлучень. Як з’ясувалося, не цурається такого методу і міський голова столиці Леонід Черновецький. Учора Печерський районний суд Києва мав розпочати розгляд цивільного позову Аліни Айвазової, дружини Черновецького, про розірвання їхнього шлюбу. Попереднє судове засідання відбувалося під головуванням судді Галини Супрун. Проте Феміда відклала розгляд справи у зв’язку з неявкою «всіх учасників процесу».

Свій гірше за ворога

Свій гірше за ворога

Підійшла до завершення довготривала епопея навколо порушеної кримінальної справи проти Бібліотеки української літератури у столиці Російської Федерації та її директора Наталії Шаріної. Як писала «УМ», наприкінці 2010 року тамтешні міліціянти провели у читальні низку обшуків, вилучили звідти сервер, читацькі формуляри й книжки, які влада Москви охарактеризувала як «літературу екстремістського спрямування». Днями, повідомило Міністерство закордонних справ України, кримінальні справи закрили: «Офіційний Київ послідовно доводив російським партнерам необхідність збереження і розвитку важливого осередку української культури і освіти у столиці РФ. Російські судові органи поставили крапку в цій ситуації, закривши кримінальну справу».

«Возз’єднання» родини

«Возз’єднання» родини

Як «УМ» нещодавно писала, спочатку Феміда в особі Ялтинського міськсуду поблажливо поставилася до долі старшого з відомої сімферопольської родини — Йосипа Файнгольда, якого кримські правоохоронці тримали під вартою за підозрою у шахрайстві. А буквально через пару днів цей «добрий почин» підхопив уже Залізничний райсуд кримської столиці стосовно його сина Віталія. Себто все повернулося на «круги своя» — у випадку з Файнгольдом–молодшим саме Залізничний суд восени 2009 року розпочинав затяжну судову епопею за фактом загибелі роком раніше у страшній дорожньо–транспортнiй пригодi 25–річної мотоциклістки Ганни Мішуткіної.

Синє небо, жовті гори — велетенські в нас прапори!

Синє небо, жовті гори — велетенські в нас прапори!

45 на 30 метрів, загальна площа майже півтори тисячі метрів квадратних — так виглядає найбільший у світі Державний прапор України, який розгорнули на площі перед пам’ятником Іванові Франку. Серед учасників заходу, який відбувся в рамках всеукраїнської акції «Рідний прапор нас єднає», організованої Українською народною партією, були як представники політичних сил, так і звичайні перехожі. Розгорнувши синьо–жовте полотно, присутні на площі заспівали Гімн України.

Хасидів рахуватимуть восени

Хасидів рахуватимуть восени

Щойно організоване, за розпорядженням черкаського «губернатора» Сергія Тулуба, товариство «Шолом–Умань» цього року займатиметься розміщенням гостей в Умані, де поховано засновника брацлавських хасидів цадика Нахмана. До його могили щоосені приїздять тисячі послідовників.

Шухевич — незламний і в бронзі

Шухевич — незламний і в бронзі

Уже наступного року в Калуші постане монумент легендарному командувачу УПА Роману Шухевичу. Пам’ятник встановлять поблизу Центру худож­ньої творчості дітей, юнацтва та молоді, що на перетині вулиці Сівецької та проспекту Лесі Українки. Нагадаємо, рішення про його зведення Калуська міська рада ухвалила наприкінці червня. Тоді ж на обраному місці заклали символічний камінь.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики