НЬЮЗРУМ

11.08.2011

«Кличко» в українських кінотеатрах

Стала відома дата виходу в український прокат байопіка про українських братів–боксерів «Кличко» — 6 жовтня. Компанія–прокатник обіцяє, що на прем’єрі фільм особисто представлять чемпіони — на відміну від показу фільму на Одеському кінофестивалі, куди брати не змогли прибути через смерть батька.

Світова прем’єра фільму відбулася ще у квітні на кінофестивалі Роберта де Ніро у Нью–Йорку. Після цього відбулася презентація стрічки в Німеччині — за участі старшого брата Віталія та німецького документаліста Себастіана Денхардта. У європейському ж прокаті стрічка про становлення, перемоги і поразки українських боксерів з’явилася вже 16 червня.

«Брудні танці» втретє

Хореограф фільму «Брудні танці» (Dirty Dancing, 1987) Кенні Ортега вирішив зняти рімейк цієї стрічки, адаптований для сучасної молоді. Свого часу ця стрічка зібрала 213 мільйонів доларів, отримала «Оскара» за найкращу пісню і прославила виконавця головної ролі Патріка Суейзі, який помер у 2009 році. Сценарій рімейка напише автор першого фільму Елеанор Бергштайн. У новому варіанті фільму буде використано як уже відомі саундтреки, так і нові пісні. Виконавців головних ролей ще не оголосили. Заради справедливості варто зауважити, що у 2004 році вийшов фільм «Брудні танці: гаванські ночі» (Dirty Dancing: Havana Nights), де Патрік Суейзі виконав роль інструктора з танців.